ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση για τον σχεδιασμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μυλοποτάμου για το καλοκαίρι του 2024

Σε μια συνάντηση εργασίας εν όψει των καλοκαιρινών εκδηλώσεων προχώρησαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού κ. Ζαχαρίας Λαδιανός μαζί με τον ειδικό σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Σκλαβάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Κιαγιά, τον Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Γεώργιο Μαραβελάκη, με τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής για να διαμορφώνουν τον πολιτιστικό χάρτη του επερχόμενου καλοκαιριού.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην όμορφη συνεδριακή αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Μελιδονίου την περασμένη Κυριακή, 07 Απριλίου 2024.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους με ένα θερμό και ενωτικό χαιρετισμό δίνοντας τη σκυτάλη στον αντιδήμαρχο για την έναρξη των συζητήσεων. Η πολιτιστική ατζέντα περιλάμβανε μεταξύ άλλων, την πρόταση για επανέναρξη του καρναβαλιού στο Πέραμα, με τη συζήτηση να οδηγείται επίσης στην ενεργοποίηση περισσότερων ομάδων στο κυνήγι του θησαυρού. Η διατήρηση και αξιοποίηση του φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μέσω δράσεων που θα διαρκούν όλο το χρόνο, ήταν ακόμα ένα κρίσιμο σημείο συζητήσεων της ατζέντας, όπως επίσης και η ενίσχυση του εθελοντισμού, μέσα από τη σύσταση εθελοντικών ομάδων που θα δρουν με συλλογικότητα και θα στοχεύουν στην αυτοδιαχείριση σε περιπτώσεις που είναι εφικτό για το καλό των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Η ανταπόκριση των φορέων ήταν μεγάλη, και οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα, αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητα όλων να κινηθούν με γνώμονα τη συνεργασία, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις πολιτιστικές ρίζες και τη φυσική κληρονομιά του τόπου. Η δημοτική αρχή παραμένει αφοσιωμένη στο στόχο ο οποίο είναι να γίνει η περιοχή ένα ζωντανό παράδειγμα πολιτισμού και ανάπτυξης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου ευχαρίστησε θερμά το σύλλογο Μελιδονίου για την υπέροχη φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή συνεργασία ώστε να δοθεί νέα πνοή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου.