ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή είχε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχε σήμερα η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο επίσκεψης, που πραγματοποιεί στο Ρέθυμνο.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στην εξέλιξη της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη, καθώς και στην πορεία των εμβολιασμών, που όπως τονίστηκε, αναμένεται να έχουν καθοριστική σημασία σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του τουριστικού κλάδου και την οικονομία εν γένει. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον COVID – 19 , που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, για το οποίο μάλιστα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες να εξευρεθούν από την Περιφέρεια Κρήτης κονδύλια, ώστε να συμπεριληφθούν και άλλοι ΚΑΔ στις επιχειρήσεις, που δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση της μη επιστρεπτέας.

Τέλος, η Υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον COVID – 19 και τα μέτρα πρόληψης στους εργαζομένους στον Τουρισμό, που υλοποίησε πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο η Περιφέρεια Κρήτης και είχε ως αποτέλεσμα και άλλες Περιφέρειας της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.