ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Ρένας Κουτσαλεδάκη – Νίκου Προβιά: «Ο αθλητισμός δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης αλλά δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας»

Λίγες μόλις μέρες μετά την κατάθεση της επιστολής της επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» κ.  Ρένας Κουτσαλεδάκη για μια νέα ολιστική προσέγγιση για τις αθλητικές μας υποδομές, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Προβιάς ανταποκρινόμενος στο αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρεθύμνου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την κ. Κουτσαλεδάκη.

Η συνάντηση υπήρξε προπαρασκευαστική προκειμένου να ρυθμιστούν οι άξονες και οι προϋποθέσεις σχετικά με την ανάγκη να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός θεσμικός διάλογος για τις αθλητικές υποδομές του Ρεθύμνου. Η κ. Κουτσαλεδάκη ευχαρίστησε τον κ. Προβιά για την άμεση ανταπόκριση και τον ουσιαστικό θεσμικό διάλογο ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την διαχρονική έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τις αθλητικές υποδομές τονίζοντας πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες προκειμένου όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα. Τέλος, ξεκαθάρισε πως  θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε σήμερα εδώ για να βρούμε λύσεις.

Ακολουθεί η δήλωση της κ. Κουτσαλεδάκη:

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Νίκο Προβιά τον οποίο οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και τον ουσιαστικό θεσμικό διάλογο που ακολούθησε. Είμαστε σήμερα εδώ για να βρούμε λύσεις όλοι μαζί απέναντι στα προβλήματα και στις προκλήσεις του αθλητισμού. Είμαστε εδώ γιατί ο αθλητισμός αφορά τα παιδιά μας και είναι μιας ζωτικής σημασίας ανάγκη αλλά και δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας. Αναλάβαμε  την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τους φορείς του αθλητισμού με τη δέσμευση του αρμόδιου αντιδημάρχου για την άμεση υλοποίηση της με την ολοκλήρωση των αθλητικών υποχρεώσεων των σωματείων. Σε αυτή την κατεύθυνση  στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής συνάντησης εργασίας  επικεντρωθήκαμε στην ανάγκη για:

  • Ένα ολιστικό σχέδιο εκσυγχρονισμού για το Μελίνα Μερκούρη την  άρση βαρών  και το γήπεδο της Σοχώρας.
  •  Ένα αποτελεσματικότερο πλαίσιο διαχείρισης  και αξιοποίησης για τα ανοιχτά γήπεδα  στους 4 μάρτυρες  με παράλληλη αξιοποίηση  ώστε οι αθλητικοί χώροι των σχολείων  να λειτουργούν τις απογευματινές ώρες για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να αθληθούν μέσα από την εξασφάλιση ώρας, μέσω ειδικά διαμορφωμένης εφαρμογής.
  • Συντήρηση και δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στους οικισμούς του Δήμου (Πρόταση μας στο καλαντάρι των αθλητικών δράσεων του Δήμου να συνδυαστούν οι δράσεις που αφορούν τα Αρκαδια με τα γήπεδα ΑΜΝΑΤΟΥ ,ΚΥΡΙΑΝΝΑΣ ,ΠΗΓΗΣ ,ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και δράσεις αθλητισμού όπως ο ΝΙΚΗΦΟΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ με τα γήπεδα ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ,ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ έτσι ώστε να αξιοποιηθούν περισσότερο και να διατηρούνται ενεργά  στην ενδοχώρα)
  • Προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το κολυμβητήριο αφού επιλυθούν τα θέματα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και το θέμα με τον αιγιαλό με δεδομένη  την σημασία της υποστήριξης του αθλήματος
  • Δημιουργία μη μόνιμών γηπέδων  και αθλητικού πολυχώρου καλοκαιρινών δραστηριοτήτων ανατολικά του κτιρίου ΔΕΛΦΙΝΙ συμφωνά και με τις προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί από το λιμενικό ταμείο και την κτηματική υπηρεσία».

Πιστοί στις αξίες της δημοκρατικής  συμμέτοχης στο δημόσιο διάλογο και στις αρχές της λογοδοσίας για το σύνολο των αθλητικών ζητημάτων αναμένουμε τη διενέργεια της σύσκεψης προκειμένου να δώσουμε λόγο στους φορείς του αθλητισμού και να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά ένα ολιστικό πλέγμα προτάσεων.