ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση στην Π.Ε. Ρεθύμνου για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (ΠΕΡ), μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή,  συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των Δήμων της ΠΕΡ ενόψει της προετοιμασίας των εκδηλώσεων εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: Εκ μέρους της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Δήμου Ρεθύμνης: ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Κρεβετζάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνης, κ. Νίκος Δερεδάκης και ο ιστορικός – ερευνητής, κ. Χάρης Στρατιδάκης,  οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου, κ.κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης και Μανώλης Ψαρουδάκης αντίστοιχα και εκ μέρους του Δήμου Μυλοποτάμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος τομέα πολιτισμού, κ. Μανούσος Κλάδος. Ο Δήμος Ανωγείων εκπροσωπήθηκε τηλεφωνικά από τον Δήμαρχο, κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με τις προτεινόμενες δράσεις, που θα είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και θα υλοποιηθούν τόσο στην πόλη του Ρεθύμνου όσο και στην ενδοχώρα του Νομού και συμφωνήθηκε η έκδοση ενός ενιαίου προγράμματος  εκδηλώσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το οποίο θα περιλαμβάνει τις κυριότερες εκδηλώσεις ανά Δήμο.

Ιδιαίτερη μνεία, μάλιστα, έγινε στην υπαίθρια έκθεση με ψηφιακές τεχνολογίες με τίτλο «1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση» της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, που θα φιλοξενηθεί και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2021, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε ότι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης η εν λόγω έκθεση σχεδιάζεται να φιλοξενηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, το μήνα Ιούλιο 2021.