ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνου

Συνάντηση εργασίας με σκοπό την δικτύωση και τον συντονισμό των δράσεων μεταξύ του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας  και  του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη,  23/3 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσώπησαν, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης – μέλος του Δ.Σ.  του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) κα Αναστασία Μανώλα και το στέλεχος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Θοδωρής Τσαούλης.

Τα στελέχη του Δήμου, κα Αμαλία Χριστουλάκη, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Συμβουλευτικής, κα  Μαρία Βεδεργιωτάκη, Νομική σύμβουλος του Κέντρου Συμβουλευτικής, και οι κυρίες Ζωή Κατημερτζόγλου, Κοινωνιολόγος-Κοινωνική λειτουργός και Σοφία Αναγνώστου  Κοινωνιολόγος του Κέντρου Κοινότητας,  με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρεθύμνης Δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης καθώς και για τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα.  Ακολούθησε  ανταλλαγή απόψεων για την διερεύνηση της δυνατότητας συντονισμού και συνδιοργάνωσης δράσεων, σχετικών με την υποστήριξη της ένταξης των γυναικών  στην αγορά εργασίας του Ρεθύμνου.

Η συνάντηση της Τετάρτης αποτέλεσε την πρώτη μεταξύ μιας σειράς συναντήσεων συνεργασίας μεταξύ των στελεχών των δύο Φορέων που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά το προσεχές διάστημα, δεδομένης της δυνατότητας ένταξης ωφελούμενων των σχετικών δράσεων του Δήμου Ρεθύμνης σε προγράμματα βελτίωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εντός του 2022.