ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό

Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου πραγματοποίησε στις 25 Φεβρουαρίου, συνάντηση με τον Βουλευτή Ρεθύμνης του ΣΥΡΙΖΑ κο Ανδρέα Ξανθό.

Η σχετική ανακοίνωση:

Την 25-2-2022 το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ρεθύμνης κ. Ανδρέα Ξανθό.

Κατά την συνάντηση το Προεδρείο έκανε αναφορά στον κ. Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα όσον αφορά την ανάσχεση της πανδημίας COVID-19, ένας ρόλος πάρεργο κατά την άποψη μας, ο οποίος δεν σχετίζετε άμεσα με την κύρια αποστολή μας, ήτοι της δίωξης και καταστολής της εγκληματικότητας, αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας έχουν ορισθεί άλλες επτά συναρμόδιες Υπηρεσίες και πάρα ταύτα το επάγγελμα μας από καμία κυβέρνηση δεν έχει αναγνωριστεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Επίσης από την Ένωση έγινε περαιτέρω αναφορά στα εργασιακά θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, ήτοι αστυνομικό ωράριο, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ αναφερθήκαμε στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Νομού.

Ο κ. Βουλευτής δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα μας και ότι είναι πρόθυμος από πλευράς του, να βοηθήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ένωση μας.

Προς τούτο από πλευράς μας ενημερώσαμε τον κ. Βουλευτή, για της ενέργειες της Ένωσης μας, σε συνεργασία με λοιπούς Φορείς και Δημόσιους λειτουργούς που αφορούν:

Α) την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου,
Β) την μεταστέγαση του ΑΤ Αμαρίου,
Γ) την πρόθεση της Ένωσης μας για δέσμευση του παρόντος κτιρίου, όπου στεγάζονται οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, για δημιουργία Παιδικού Σταθμού για τα τέκνα των συναδέλφων μας και δημιουργία λοιπών κοινωνικών δομών (Λέσχη, εντευκτήριο κτλ).

Ευχαριστήσαμε τον κ. Ανδρέα Ξανθό για το ενδιαφέρον και την πρόθεση του να συνδράμει τις προσπάθειες μας, άλλωστε όπως μας ανέφερε ο Έλληνας Αστυνομικός και η Ελληνική Αστυνομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.