ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση του δημάρχου Αγ. Βασιλείου Γ. Ταταράκη και Γ. Κεφαλογιάννη με Χατζηδάκη και Ζαχαράκη

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη σε κυβερνητικά στελέχη σε  συνεργασία με τον Βουλευτή Ρεθύμνου  Γιάννη Κεφαλογιάννη. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν κοινή επίσκεψη στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη εκθέτοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες  του Δήμου γύρω από τα θέματα απασχόλησης, πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επίσης ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Χατζηδάκη τις τεράστιες  κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου καθώς και τις προτάσεις αλλά και τις ενέργειες του Δήμου που αφορούσαν τόσο για την αποκατάσταση των υποδομών και όσο και για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο Υπουργός ήταν ενημερωμένος για τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η πυρκαγιά και εξέφρασε την συμπαράσταση του στον Δήμο Αγίου Βασιλείου αλλά και την στήριξη του στα  δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Στην συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Ταταράκης επισκέφθηκαν την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου όπου ο τουριστικός κλάδος είναι βασικός πυλώνας ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.  Συζητήθηκαν μέτρα και ενέργειες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, την ποιοτική αναβάθμιση του αλλά και συνολικά την ανάδειξη της περιοχής με το μοναδικό φυσικό κάλος, το μεγάλο παραλιακό μέτωπο, την σπάνια ενδοχώρα, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.  

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης με την ολοκλήρωση των συναντήσεων δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας  Κωστή Χατζηδάκη και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για τις συναντήσεις μας, τις ουσιαστικές συζητήσεις και την θετική τους διάθεση για την στήριξη του Δήμου μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Βουλευτή Ρεθύμνου  Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συνεργασία και στήριξη του στα αιτήματα του Δήμου μας καθώς και για την καθοριστική συμβολή του στη νέα έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσης ύψους 130.000 ευρώ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών»