ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσο Μαραγκάκη

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ανωγείων, κυρίου Κεφαλογιάννη, με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κύριο Μαραγκάκη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του κυρίου Μαραγκάκη, στη ΔΔΕ Ρεθύμνου.

 Στο πλαίσιο της συνάντησης, που έγινε σε θερμό κλίμα, τέθηκαν τα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ανωγείων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις παρεμβάσεις του Δήμου για τη επισκευή, επέκταση και ενεργειακή αναβάθμιση στο Σταυράκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων, καθώς τα δύο σχολεία υπέστησαν φθορές μετά το σεισμό που έπληξε την Κρήτη το Σεπτέμβριο του 2021.

 Συγκεκριμένα, ο κύριος Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους του Δήμου για τη στατική αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, καθώς για την τελευταία προκηρύχθηκε σχετικός διαγωνισμός. Πρόκειται για ένα έργο που θα ολοκληρωθεί στους προσεχείς μήνες.

Ευχή όλων   είναι ο Αγιασμός για την επόμενη σχολική χρονιά , 2024-2025 , να γίνει στο νέο και ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολικό συγκρότημα όπου θα υπάρχει και πρόβλεψη για το διαχωρισμό των δύο σχολικών μονάδων προκείμενου να λειτουργούν ανεξάρτητα και απρόσκοπτα.