ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συναυλία με τον Γιάννη Ζουγανέλη για την ενίσχυση των Αιματολογικών Κλινικών του Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, Αγκαλιά-ζω παράρτημα Ηρακλείου παρουσιάζει τη μουσική, διαδραστική και άκρως εξομολογητική παράσταση, με το ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ «Απρογραμμάτιστος» την Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 21:00 στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το Αγκαλιά-ζω προσφέρει σημαντικό έργο στον τομέα της Ενημέρωσης, Πρόληψης, και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου με ομιλίες και εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και την Περιφέρεια και αποτελεί παράρτημα του Κεντρικού Ομίλου που εδρεύει στον Πειραιά από το 1976. www.agaliazo.gr.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες των Αιματολογικών Κλινικών του Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η Πρόεδρος του παραρτήματος «Αγκαλιά-ζω Ηρακλείου» Χρυσούλα Αντωνοπούλου-Αντωνογιαννάκη, το μέλος του συλλόγου Αθηνά Κυριακάκη-Σηφάκη και το μέλος του συλλόγου-νεοκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος ιατρός Γεωργία Μηλάκη, αναφέρθηκαν στο σημαντικό κοινωνικό-εθελοντικό έργο που προσφέρει ο όμιλος και προσκάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του την Δευτέρα στο «Νίκος Καζαντζάκης» την εκδήλωση-παράσταση.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν συγκεκριμένα:

-Κώστας Φασουλάκης Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού: «Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά συνεργάστηκε και στηρίζει τον σύλλογο «Αγκαλιάζω» για μία σπουδαία συναυλία, για ένα σπουδαίο σκοπό. Προσκαλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια και να παρακολουθήσουν την συναυλία, δείχνοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ο σκοπός είναι χωρίς υπερβολή ιερός, και η παράσταση ξεχωριστή με ένα καλλιτέχνη τον Γιάννη Ζουγανέλη ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα».

-Γεωργία Μηλάκη μέλος συλλόγου, ιατρός ογκολόγος, νεοεκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος: «Με έναν διπλό ρόλο ως εθελόντρια του παραρτήματος «Αγκαλιάζω» εδώ και χρόνια, και ως εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, έχω την τιμή και τη χαρά να προσκαλέσω τους συμπολίτες μας σε μία πολύ σημαντική συναυλία στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» για την ενίσχυση της αιματολογικής κλινικής του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ. Μία πολύ σημαντική προσπάθεια του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω» που εδώ και χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει τους συμπολίτες μας για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου και έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για θέματα υγείας. Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να αγκαλιάσουν οι πολίτες με την συμμετοχή τους την εκδήλωση αυτή».

Χρυσούλα Αντωνοπούλου-Αντωνογιαννάκη Πρόεδρος του παραρτήματος «Αγκαλιά-ζω Ηρακλείου «Ο όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου, ’’ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ’’, είναι προσανατολισμένος σε δράσεις πρόληψης του καρκίνου. Δράσεις στοχευμένες , με άξονα την ενημέρωση. Εξαιρετικοί επιστήμονες –εθελοντές , όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, βρίσκονται κοντά μας και σε κάθε διοργάνωση απολύτως αρμόδιοι και ειδικοί, μας χαρίζουν τις γνώσεις που οφείλομε να κατέχομε, και να σεβόμεθα. Μας ‘’υποψιάζουν’’ και μας βοηθούν να εμπεδώσουμε την αξία της πρόληψης, να μην είμαστε αδιάφοροι σε ό, τι το σώμα μας εμφανίζει ,και να προστρέχομε στους επιστήμονες υγείας χωρίς χρονοτριβή. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και το επιτελείο του για την στήριξη στην νέα μεγάλη μας δράση για την ενίσχυση των αναγκών των Αιματολογικών Κλινικών του ΠΑΓΝΗ και του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Γιώργο Αντωνάκη για την δωρεάν παραχώρηση του Κηποθέατρου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη γραμματέας του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω»: «Ο καρκίνος για να νικηθεί πρέπει εκτός των άλλων να αντιμετωπισθεί έγκαιρα, γενναία, κατά μέτωπον, όχι φοβικά, ούτε στροθοκαμηλικά. Ο όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, εκτός των ενημερωτικών δράσεων, παρέχομε την συνδρομή μας ‘’ΣΤΑ ΠΕΔΊΑ ΜΑΧΏΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΊΝΟΥ’’, στα Νοσοκομεία. Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ για την ενίσχυση των Αιματολογικών κλινικών των δύο Νοσοκομείων μας, Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ, μας κινητοποιεί δραστικά. Επιθυμούμε το καλύτερο γιατί το καλύτερο αξίζουν οι ‘’φύλακες άγγελοι’’ της υγείας μας».

Ο Γιάννης Ζουγανέλης στην μουσική αυτή παράσταση εκτίθεται μέχρις εσχάτων.

Εξομολογείται, αποκαλύπτεται, αυτοσαρκάζεται, αυτοαναδεικνύεται, αυτοκαταρρίπτεται, αποδομείται. Θα εξηγηθούμε και θα παρεξηγηθούμε.Ο Γιάννης Ζουγανέλης παίζει, τραγουδάει, σας ακούει, συνθέτει καταστάσεις με τους αποδέκτες. Καλείστε να είστε και εσείς συμπρωταγωνιστές .

Μαζί του τραγουδούν και παίζουν: ο Παναγιώτης Αυγερινός και ο Αλέξανδρος Ζουγανέλης.
Συμμετέχει η ηθοποιός Τάνια Ρόκκα.

Συνεργάζονται:
Γιάννης Πουρνάρας: μπουζούκι
Μιχάλης Δάρμας: κόντρα μπάσο-μαντολίνο
Κώστας Σπυράτος: τύμπανα
Φίλιππος Βασιλόπουλος: κρουστά
Βασίλης Ντρουμπογιάννης/Θαλής Τριανταφύλλου: πιάνο
Ενίοτε, γίνεται προβολή video-art από τον Πάνο Ζενίδη.
Συμμετέχει ο Πάνος Τσίκος με τους Vocalis – Cabaret des Artistes
Τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ.