ΕΞΟΔΟΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία του Στέλιου Πετράκη και του Efren Lopez στο Ρέθυμνο

Ο Σύνδεσμος Διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου παρουσιάζει την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 9:30 μμ, στην αίθουσα Παντελής Πρεβελάκης (Ωδείο Ρεθύμνου), συναυλία με το Στέλιο Πετράκη και τον Efren Lopez.

Θα ακούσουμε οργανικές συνθέσεις κυρίως από τα δύο τους cd “Μαύρα Φρούδια”, και το πρόσφατο και πολυβραβευμένο cd «Ταως», καθώς και προσεκτικά επιλεγμένα παραδοσιακά κομμάτια της Κρήτης και άλλων περιοχών.

Στέλιος Πετράκης:  Αναγνωρισμένος και βραβευμένος συνθέτης και δεξιοτέχνης της λύρας και του  λαούτου. Προερχόμενος από την μουσική παράδοση της Κρήτης, ενδιαφέρεται πάντα για διαλόγους με μουσικούς που ανήκουν σε διαφορετικά  τοπικά ιδιώματα. Έχει εκδώσει 7 προσωπικά cd’s και έχει παρουσιάσει τη μουσική του σε πολλά μέρη του κόσμου (Ευρώπη, Αμερική, Βόρεια Αφρική, Άπω Ανατολή).

Efrén López: Πολυοργανίστας μουσικός, (hurdy gurdy, rabab, ούτι, άταστη κιθάρα, kopuz, rabab) και συνθέτης, από τη Valencia της Ισπανίας. Έχει μελετήσει για χρόνια τα μουσικά ιδιώματα της λεκάνης της  Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Αφγανιστάν και υπήρξε ιδρυτής συνθέτης ενορχηστρωτής και παραγωγός του γνωστού συγκροτήματος από τη Valencia  “L’ham de foc”. Τα προσωπικά του cd’s λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές και βραβεία από το διεθνή τύπο και εδώ και τριάντα χρόνια ταξιδεύει και παρουσιάζει τη μουσική του σε όλον τον κόσμο.

Η μουσική αυτή δημιουργία  βασίζεται στις μουσικές και τις προσωπικές σχέσεις  των δυο καλλιτεχνών που έχουν τόσα πολλά να μοιραστούν. Χρησιμοποιούν όργανα που ανήκουν σε διάφορα τοπικά μουσικά είδη και η επιρροή από τα  είδη αυτά είναι έκδηλη και προφανής: Μουσική της Κρήτης, της Ελλάδας, Παλαιά  μουσική της Ευρώπης, μουσική της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Έχουν κυκλοφορήσει το 2011 σε Ελλάδα και Ισπανία το πρώτο τους cd με τίτλο “Μαύρα Φρούδια”, το δεύτερο στη Γαλλία το 2018 με τίτλο «Tαως» και έχουν παρουσιάσει τις συνθέσεις αυτές σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Λιθουανία, Ισραήλ, Ινδία, Πολωνία. Οι συναυλίες τους σε Αγγλία και Ισραήλ μεταδόθηκαν ζωντανά από το BBC3 Radio της Αγγλίας.

Είσοδος: 8 ευρώ  και 5 ευρώ (φοιτητ/ανέργων)

Προπώληση εισιτήριων από Δευτέρα 18/3 έως Παρασκευή 22/3, ώρες 14:00- 20:00 στο χώρο του Ωδείου, Εμμ. Βερνάδου 1, Παλιά Πόλη.