ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους μαθητές

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μαθητές του Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν σε «κοινωνική εργασία» για τη συμμετοχή τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις, ύστερα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου.

Φαίνεται πως με ποινές και αναμορφωτήρια προηγούμενων αιώνων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με τη δικαιοσύνη, η οποία όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα λειτουργεί ρολόι, προσπαθεί να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, να τους τρομοκρατήσει, ώστε να μην βγάζουν άχνα και να συμβιβάζονται με το μαύρο μέλλον που τους ετοιμάζουν. Η κυβέρνηση, πέρα από τις όποιες διακηρύξεις της διατηρεί όλο το αντεργατικό-αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο, μέσω του οποίου στήνονται και τα «μαθητοδικεία». Το ταξικό εργατικό κίνημα στέκεται δίπλα στους μαθητές που αγωνίζονται, υπερασπίζεται το δικαίωμα τους σε μόρφωση, δουλειά, ζωή, σε ένα καλύτερο αύριο. 

Η προσπάθεια τρομοκράτησης μικρών μαθητών και ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών-νεολαιίστικων αγώνων πρέπει να πάρει μαζική απάντηση.

Καλούμε τους μαθητές και γενικότερα τους νέους και τις νέες να μη σκύψουν το κεφάλι, να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Απαιτούμε να παρθεί πίσω η καταδίκη των μαθητών του Ρεθύμνου.