ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συνδικάτο Οικοδόμων: Περιοδεία στα γιαπιά του Ρεθύμνου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων χωρίς να αφήσει λεπτό να πάει χαμένο συνεχίζει την αγωνιστική προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας.

Με μεγαλύτερη προσπάθεια οργανώνει την ενημέρωση των συναδέλφων, βρίσκεται στους χώρους δουλειάς , συζητάει ζωντανά με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα στα γιαπιά που έχουν μετατραπεί σε κάτεργα. Από νωρίς σήμερα  το πρωί βρέθηκε στα γιαπιά δυτικά του Ρεθύμνου. Αυτό θα πράξει και το Σάββατο στα γιαπιά ανατολικά της πόλης.

Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας που έδωσαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τις οικογένειές μας. Δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, στο δρόμο του αγώνα, μέχρι την τελική νίκη, μέχρι να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα όλων των ειδικοτήτων μπορούμε σήμερα να είμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι, γιατί παρά την παρατεταμένη ανεργία τα προηγούμενα χρόνια, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων, όχι μόνο δεν το βάλαμε κάτω, αλλά ανασκουμπωθήκαμε, με το κεφάλι ψηλά, οργανώσαμε την πάλη με μπροστάρη την Ομοσπονδία Οικοδόμων και  το Συνδικάτο μας, με σταθερή παρέμβαση στα γιαπιά διεκδικώντας εδώ και χρόνια την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο, τα καταφέραμε  με αυξήσεις στα μεροκάματα από 20-40%.

Δεν σταματάμε εδώ, ανοίγουμε τον δρόμο για νέες κατακτήσεις, για να κατοχυρωθεί το 7ωρο που σε ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων το έχουμε κατακτήσει, για να σταματήσει το παζάρι ενσήμων, να βελτιωθούν συνολικά οι όροι και οι συνθήκες εργασίας. Τώρα πρέπει να μπουν μπροστά τα δικά μας συμφέροντα.

Με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη κλιμακώνουμε τον αγώνα, ενισχύουμε έμπρακτα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους εργαζόμενους δίνουν τη μάχη για καλυτέρευση των όρων και συνθηκών εργασίας.

Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα πιο μαχητικά, αποφασισμένοι να φέρουμε τούμπα ό,τι βρεθεί στο διάβα μας, ενάντια σε κυβερνήσεις και νόμους, σε σύγκρουση με αυτούς που θησαυρίζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα σε καιρούς ειρήνης, αυτούς που θέλουν να δώσουμε τη ζωή μας σε άδικους πολέμους, για να αυγατίσουν κι άλλο τα κέρδη τους.

Δεν χαρίζουμε τίποτα από όσα κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες, γνωρίζουμε πολύ καλά πως κι αυτοί δεν θα μας χαρίσουν τίποτα. Όταν όμως η εργατιά το αποφασίσει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, τίποτα δεν θα μπορεί να τη σταματήσει.

ΟΛΟΙ στην ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Και στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων  στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, στις 10:00πμ