ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

Η κοινή σύσκεψη πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με θέμα την οργάνωση κινητοποίησης ενάντια στη ψήφιση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Τα σωματεία αποφάσισαν πρόγραμμα δράσης την επόμενη εβδομάδα με στόχο την αποκάλυψη σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης του αντεργατικού περιεχομένου του νομοσχεδίου που έρχεται για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα. 

Αποφάσισαν τη καταδίκη απο κοινού της πολιτικής Κυβέρνησης -ΕΕ που απογειώνει το ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου, καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Και όλα αυτά μάλιστα έρχονται προς ψήφιση τη στιγμή που  ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων συζήτησαν πόσο αναγκαίο είναι η οργάνωση των κινητοποίησεων να οργανωθούν πλάι στο μεγάλο καθήκον της αλληλεγγύης που εκφράζεται με τη καθημερινή συλλογή τροφίμων και άλλων προιόντων πρώτης ανάγκης.

Τέλος τα σωματεία κατέληξαν να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια  όπως ακριβώς κάνουν μέχρι στιγμής άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις σε ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο και να καλέσουν σε κινητοποίηση τη Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.00 πμ στο Δημαρχείο, μέρα απεργίας για το Δημόσιο τους κλάδους των Κατασκευών, Φαρμάκου, Τροφίμων-Ποτών.