ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού!

7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σπάμε τη σιωπή μαςΔυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού!Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα

Όλη  αυτή τη δύσκολη για την εργατική λαϊκή οικογένεια περίοδο, τα σωματεία και μαζικοί φορείς του που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στάθηκαν στο πλευρό των υγειονομικών συμμετέχοντας στις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους στις εισόδους των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Με τη κοινή μας δράση φωτίζεται πιο έντονα η αλήθεια αυτών που δίνουν μάχη καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία όχι μόνο για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά και για την αντιμετώπιση της “επιδημίας” των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό παραϊατρικό προσωπικό), σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, σε Μέσα Ατομικής Προστασίας , προκειμένου να δώσουν πάνοπλοι τη μάχη και να μη χάσει κανένας ασθενής τη ζωή του.

Τα ταξικά σωματεία δεν θα αφήσουν την μεγάλη υπόθεση της υγείας του λαού στα χέρια των Κυβερνήσεων. Aπαιτoύμε – Διεκδικούμε:

·Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και να εξασφαλισθεί, με κεντρική κρατική ευθύνη, ο συνεχής εφοδιασμός των δημόσιων μονάδων Υγείας, με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

·Να επιταχθούν άμεσα άνευ όρων όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας που απαιτούνται, όπως για παράδειγμα τα 3 μεγάλα διαγνωστικά κέντρα του Ρεθύμνου, μικροβιολογικά εργαστήρια και ιδιώτες γιατροί που επι το πλείστον είναι επιστήμονες έμπειροι και μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, υπό τον κρατικό σχεδιασμό, χωρίς να πληρώνουν οι ασθενείς.

·Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ του νοσοκομείου με την απαραίτητη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αυτή την στιγμή τα 2 από τα 9 κρεβάτια ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι κλειστά και αυτά είναι για να εξυπηρετήσουν όλο το πληθυσμό του νομού.

·Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να καλυφθούν τα κενά χρειάζονται τουλάχιστον 30 νοσηλευτές και δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι από άλλες ειδικότητες. Τα κενά στους γιατρούς ήταν εκρηκτικά και πριν την πανδημία (πχ στην Παθολογική Κλινική, δεν έχουν έρθει ακόμα οι γιατροί από την προκήρυξη που “έτρεχε” πριν την πανδημία) πόσο μάλλον σήμερα. Ακόμα και τώρα κάποια κενά καλύπτονται με γιατρούς που έχουν έρθει από άλλα νοσοκομεία του νησιού.

·Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού και προμήθεια των απαραίτητων υλικών ώστε να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση το ΚΥ αστικού τύπου και η ΤΟΜΥ στο κέντρο της πόλης ώστε να μπορέσουν να αποσυμφορήσουν το νοσοκομείο, αλλά και τα υπόλοιπα ΚΥ σε Σπήλι, Αγιά Φωτεινή, Πέραμα και Ανώγεια που είναι υποστελεχωμένα ενώ θα μπορούσαν να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την πόλη.

·Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας (συστηματική επίβλεψη της υγείας και έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση συμπτωματικών ή και ασυμπτωματικών – προσυμπτωματικών εργαζομένων).

·Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι.

·Να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

·Να αποκατασταθούν πλήρως τα επιδόματα εορτών και αδείας. Να καταβληθεί ολόκληρο το επίδομα Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους και στους εργαζόμενους των μονάδων υγείας στην ώρα του.

·Λήψη των αναγκαίων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που παραμένουν ανοιχτοί (οικοδομές, διανομείς, super market), δωρεάν παροχή των μέτρων προστασίας στους εργαζόμενους, να ενταθούν οι έλεγχοι από επόπτες υγείας για την υλοποίηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε – Δυναμώνουμε τη φωνή μας.

 Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών!

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση Τρίτη 7 Απρίλη , 11.00 η ώρα έξω από την πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου