ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Μαζί με τους υγειονομικούς για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος υγείας, όπως και του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, δημιουργούν μία  κατάσταση εκρηκτική και επικίνδυνη για την υγεία του λαού και στο νομό μας. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου ενώνει τη φωνή του με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, στηρίζει και συμμετέχει μαζικά με όλες του τις δυνάμεις στο Συλλαλητήριο στις 22 Φλεβάρη στις 06 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας ! Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα για να θησαυρίζει το κεφάλαιο.

Δε θα κάτσουμε παθητικά απέναντι στο  διαχρονικό ξήλωμα της δημόσιας υγεία, της συνειδητής διαχρονικής  κρατικής  υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των  νοσοκομείων και των Κ.Υ., της λειτουργίας των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια.

Το έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής εμάς και  των παιδιών μας έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων. Είναι το διαχρονικό ξήλωμα της δημόσιας υγείας, είναι οι οδηγίες της Ε.Ε. που ορίζουν την κρατική υποχρηματοδότηση και υποστελεχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ., της λειτουργίας των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικά επιχειρηματικά κριτηρια.

Αγωνιζόμαστε για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών.

Συνεχίζουμε μέχρι να ανατραπεί ριζικά η πολιτική του κόστους – οφέλους, η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και το φάρμακο ως εμπόρευμα .

Δε θα ανεχτούμε άλλο να αντιμετωπίζεται η υγεία μας ως φλέβα χρυσού για τους επιχειρηματικούς ομίλους !

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση να βάζει πλάτη για να κερδοσκοπούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον πιο ωμό τρόπο σε βάρος του ανθρώπου που αρρωσταίνει. Αυτό υπηρετούσε  η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής Κυβέρνησης.

Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής εμάς και  των παιδιών μας στα χέρια μας!

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας    με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, μισθολογικών και  εργασιακών. Να αποδοθούν όλες οι άδειες, να αυξηθούν οι μισθοί, να ενταχθούν στα ΒΑΕ.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), των Κέντρων Υγείας στην επαρχία και στην πόλη, την ΤΟΜΥ με όλο το απαραίτητο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να αποσυμπιέζονται τα νοσοκομεία από περιστατικά που δεν χρίζουν δευτεροβάθμιας περίθαλψης.
  • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμιά εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των  δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη και το λαό του Ρεθύμνου ενώνει την φωνή του με τους μαχόμενους υγειονομικούς και μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των σωματείων μας  διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Δίνουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στις 22 Φλεβάρη στις 06 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

 Για τη Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου
Ο πρόεδρος Στάθης Λουκάκης                                                
Ο γ. γραμματέας Μανόλης Τσουρδαλάκης