ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα αιτήματα των υγειονομικών!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος υγείας, όπως και του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που φανερώθηκαν με την πρόσφατη σειρά παραιτήσεων Ιατρών διαμορφώνει μία  κατάσταση εκρηκτική και επικίνδυνη για την υγεία του λαού στο νομό μας. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου ενώνει τη φωνή του με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς όπως έκανε από την πρώτη μέρα της πανδημίας, στηρίζει και συμμετέχει μαζικά στη κινητοποίηση που εξήγγειλαν για τη Δευτέρα 16 Γενάρη, στις 17.00 στο Δημαρχείο. 

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας!

Δεν θα κάτσουμε παθητικά απέναντι στο  διαχρονικό ξήλωμα της δημόσιας υγεία, της συνειδητής διαχρονικής  κρατικής  υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των  νοσοκομείων και των Κ.Υ., της λειτουργίας των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια .

Το έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής εμάς και  των παιδιών μας έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων.

Αγωνιζόμαστε για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών.

Συνεχίζουμε μέχρι να ανατραπεί ριζικά η πολιτική του κόστους – οφέλους, η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και το φάρμακο ως εμπόρευμα .

Δεν θα ανεχτούμε άλλο να αντιμετωπίζεται η υγεία μας ως φλέβα χρυσού για τους επιχειρηματικούς ομίλους !

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση να βάζει πλάτη για να κερδοσκοπούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον πιο ωμό τρόπο σε βάρος του ανθρώπου που αρρωσταίνει. Αυτό υπηρετούσε  η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και τησ  σημερινής Κυβέρνησης με χαρακτηριστικό το πρόσφατο κατάπτυστο νόμο που έφερε για τα δημόσια νοσοκομεία.

Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής εμάς και  των παιδιών μας στα χέρια μας!

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου , με μόνιμο προσωπικό, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών, μισθολογικών και  εργασιακών. Να αποδοθούν όλες οι άδειες, να αυξηθούν οι μισθοί, να ενταχθούν στα ΒΑΕ.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), των Κέντρων Υγείας στην επαρχία και στην πόλη, την ΤΟΜΥ με όλο το απαραίτητο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να αποσυμπιέζεται το νοσοκομείο από περιστατικά που δεν χρίζουν δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απευθύνεται πλατιά στην εργατική τάξη και το λαό του Ρεθύμνου ενώνει την φωνή του με τους μαχόμενους υγειονομικούς και μέσα από τον οργανωμένο αγώνα των σωματείων μας  διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Δίνουμε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου την Δευτέρα 16 Γενάρη , 17.00 η ώρα στο Δημαρχείο