ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών»

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταδικάζει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην COSCO με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να σκοτωθεί εν ώρα εργασίας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν μεταξύ άλλων να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα και να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρείας που οι κυβερνήσεις τής παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών. Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!».

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά, να αποδοθούν οι ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας».