ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Πρόεδρος ξανά ο Στάθης Λουκάκης

Η σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου αναφέρει:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων που συγκροτήθηκε στη πρώτη του συνεδρίαση, χαιρετίζει θερμά τους εκατοντάδες οικοδόμους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στις πρόσφατες εκλογές.

Η επόμενη μέρα, των αρχαιρεσιών, μας βρίσκει πιο δυνατούς. Η άνοδος 30% στη συμμετοχή (από 189 το 2017 σε 247 το 2021) μας γεμίζει με αγωνιστική δύναμη και αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές καταφέραμε:

Πρώτον: Να δυναμώσουμε το Συνδικάτο μας δηλαδή το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε στη διεκδίκηση των σημερινών μας αναγκών, της δουλειάς με δικαιώματα , για καλύτερα μεροκάματα , πλήρη ασφάλιση για όλους, μέτρα προστασίας της υγείας μας, απόκρουση κάθε φαινομένου εργοδοτικής ασυδοσίας.

Δεύτερον: Να ενώσουμε μέσα στο Συνδικάτο στη βάση των κοινών συμφερόντων, εκατοντάδες Έλληνες και ξένους εργάτες που αποτελούν μια πανίσχυρη δύναμη στον αγώνα μας.

Τρίτον : Να εκφραστεί μαζικά, η εργατική καταδίκη στα σχέδια να μετατραπούν τα Συνδικάτα μας σε άσφαιρα συμβούλια, στη προσθήκη νέων εμποδίων στην οργάνωση των εργατών, στην απεργία όπως ψηφίστηκαν στα νομοσχέδια των τελευταίων χρόνων από όλες τις Κυβερνήσεις για χάρη της μεγαλοεργοδοσίας

Τέταρτον: Να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ποιο Συνδικάτο στο νομό αποτελεί το γνήσιο αγωνιστικό αποκούμπι των εργαζόμενων στον κλάδο των κατασκευών ικανό να οργανώσει στον αγώνα και όσους δεν έκαναν το βήμα στις πρόσφατες εκλογές.

Πέμπτο: Να ενισχυθεί το μέτωπο Σωματείων και Συνδικαλιστών συνολικά από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα που αντιλαμβάνονται την ανάγκη του συντονισμένου αγώνα απαλλαγμένο από τις υπονομευτικές πρακτικές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που σήμερα κυριαρχεί στα Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα του Νομού.
Συνάδελφοι

Η ευθύνη που αναλογεί στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο πλέον μεγαλώνει. Όπως όλα δείχνουν , η επίθεση Κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας δεν κάνει “διακοπές” στιγμή.

Με ορμή από το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα προχωράμε πιο δυναμικά.

Μπροστά μας έχουμε την συνέχιση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με το οποίο επιδιώκει να παραδώσει τις εισφορές μας στα “αρπακτικά” των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών ξεπουλώντας την επικουρική ασφάλιση. Είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι η κατάθεση αυτού του εκτρώματος μέσα στο κατακαλόκαιρο θα μας βρει απροετοίμαστους να αντιδράσουμε.

Μπροστά μας έχουμε την συνέχιση του αγώνα για τη προστασία της υγείας μας ενάντια στην Κυβέρνηση που τα ρίχνει όλα στην “ατομική ευθύνη “ ενώ η πολιτική της ευθύνεται για την εκτίναξη της διασποράς της πανδημίας, την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ουσιαστική ενημέρωση και το γενικό εμβολιασμό του πληθυσμού Αντί να εφαρμόσουν πρωτόκολλα υγείας που πραγματικά να προστατεύουν τη ζωή μας μέσα στους χώρους δουλειάς χρησιμοποιούν την “υποχρεωτικότητα” στον εμβολιασμό για να εκβιάσουν και να ξεφορτωθούν με αυτή τη δικαιολογία, εκατοντάδες εργαζόμενους. Δεν θα περάσει.

Μπροστά μας έχουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους γονείς , τους εκπαιδευτικούς , τα παιδιά μας τους μαθητές ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση με το οποίο μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση παραγωγής μαθητών με υποβαθμισμένα μορφωτικά δικαιώματα και όλους εμάς σε πελάτες.

Μπροστά μας έχουμε τον διαρκή αγώνα για δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα και συμβάσεις συλλογικές. Για σταθερό 7ωρο με διάλειμμα , 5ήμερο με κατοχύρωση της Κυριακής αργίας για όλο το κλάδο και αυξήσεις στα μεροκάματα.
Είμαστε πολλοί ! Έχουμε τη δύναμη! Μπορούμε να τα καταφέρουμε”!

Το νέο ΔΣ
Πρόεδρος: Λουκάκης Στάθης
Αντιπρόεδρος: Luan Pacani
Γραμματέας: Τσουρδαλάκης Μανόλης
Ταμίας: Tare Tomor
Μέλος: Νικάκης Μανόλης
Μέλος: Ζμπέιρο Ιγιάντ
Μέλος: Κhan Mazhar