ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η 4η Έκθεση Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών με θέμα «Το ορόσημο του 1821»

Στο πολιτιστικό κέντρο Δαφνέδων, το οποίο στεγάζεται στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό σχολείο του οικισμού, συνεχίζεται η 4η Έκθεση Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών με θέμα «Το ορόσημο του 1821».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται κάθε απόγευμα κατά τις ώρες 17:00 – 20:00.

Οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία 2021 – Διακόσια χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία» και τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα ‘21» και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου. Φιλοξενεί και  συνεργάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνέδων.

Τα συνολικά 26 έργα της έκθεσης «υπογράφουν» 15 καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν αποδώσει με το ταλέντο τους μνήμες και συναισθήματα με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Πρόκειται για τους: Δημήτρη Βουκάλη, Σήφη Βουκάλη, Νίκο Γλυνιά, Γεωργία Ζηρούνη, Χαρούλα Κανακάκη, Χαράλαμπο Μαραθιανό, Γαβριήλ και Νικηφόρο Νύκταρη, Χαράλαμπο Ουρανό, Γαρυφαλιά Παπαδάκη – Μαστοράκη, Ρεγγίνα Πετούση, Αργυρό Πλεμένου, Σοφία Πολυμίλη, Εμμανουήλ Ρουμπάκη και  Νίκο Ρουσσάκη.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ‘21»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοπόταμου «Ο Αυλοπόταμος» στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος εκδηλώσεων «Ταλλαία 2021  – Διακόσια Χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία» προκήρυξε διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Μυλοποτάμου με θέμα «ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ‘21».

Η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής απεστάλησαν ήδη στις διευθύνσεις των σχολείων προς ενημέρωση των μαθητών, οι οποίοι καλούνται να διαγωνιστούν σε τρείς κατηγορίες ανάλογα με την τάξη που φοιτούν και συγκεκριμένα: 1) Μαθητές Ε’ & Στ’ Δημοτικού 2) Μαθητές Γυμνασίου 3) Μαθητές Λυκείου.

Σε κάθε συμμετέχοντα μαθητή θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.

Σε κάθε κατηγορία από τις προαναφερόμενες θα δοθεί Α’ Βραβείο, Β’ Βραβείο και Γ’ Βραβείο.

Τα βραβεία θα συνοδεύονται από αναμνηστικά δώρα και μετάλλια.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Μαργαριτών, όπου και θα εκτεθούν όλα τα έργα για το κοινό.