ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας Blue στην νότια πλευρά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου

Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η συνεργασία της ομάδας μαθημάτων  φωτογραφίας Ρεθύμνου με συντονιστή και καθοδηγητή τον κ. Μανώλη Καραταράκη και του 15ου Δημοτικού Σχολείου με την ανάρτηση της στην νότια πλευρά του κτιρίου του σχολείου, της έκθεσης με  τίτλο Βlue.

Διάρκεια έκθεσης 26 Μαίου με 21 Ιουνίου 2022.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Μαρία Καρκανάκη, Charles Weber, Λυδία Ηλιάνα Ξοφάκη, Μυρσίνη Γαλλιού, Χρήστος Τσουμπλέκας, Ελένη Ψυχή, Σπύρος Ζερβουδάκης, Μανούσος Σαριδάκης.

Για την έκθεση σημειώνει ο επιμελητής της κ. Καραταράκης ότι:

“Το 2021 ήταν ένα “στρογγυλό” έτος σε σχέση με την ελληνική επανάσταση, είναι τα 200 χρόνια που η χώρα μας επαναστάτησε για να αποβάλει την σκλαβιά από την οθωμανική αυτοκρατορία. 

Είναι η επέτειος που το “Μπλε” θέλησε να διώξει το “Κόκκινο”.

Το “Μπλε” της ελευθερίας, της χαράς, της ελπίδας ενάντια στο “Κόκκινο” που συμβόλιζε την πίεση, την υποταγή, την ίδια την κόλαση..

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου ζήτησα από τους καλλιτέχνες δουλειά τους για να συνθέσω μια έκθεση φωτογραφίας.

Οι φωτογράφοι κατέθεσαν εξαιρετικές εικόνες με το “Μπλε” να κυριαρχεί μεν σαν τονικότητα αλλά και σαν έννοια, πιστεύω η κάθε εικόνα δίνει πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες.

Καταθέτουμε αυτή την έκθεση και ελπίζουμε ο θεατής να απολαύσει το εικαστικό μέρος της, αλλά και να ξεκλειδώσει αυτές τις ερμηνείες που απορρέουν από τα έργα των φωτογράφων.

Σαν επίλογο θα έλεγα μια ευχή να κυριαρχήσει σε όλο το κόσμο το “Μπλε” της χαράς της ελπίδας και της ελευθερίας». 

Η σχολική κοινότητα του 15ου Δ.Σ Ρεθύμνης ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη, την ομάδα μαθημάτων φωτογραφίας Ρεθύμνου για την δυνατότητα που δίδεται σε όλους εμάς παιδιά, εκπ/κούς, γονείς, γείτονες και περαστικούς, να απολαύσουμε αισθητικά και εικαστικά την εγκατάσταση που κοσμεί το χώρο του σχολείου.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την ηθική και υλική υποστήριξη και ιδιαίτερα στους γονείς Αγγελογιαννάκη Βαγγέλη, Σταυρουλιδάκη Γιώργο και Μανταδάκη Σήφη που βοήθησαν έμπρακτα και αποτελεσματικά στην ανάρτηση της έκθεσης.

Ρέθυμνο 26/5/2022

Ο Διευθυντής του σχολείου

Ανδρέας Ι. Μπενάκης