ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη

Νέα διαταραχή του καιρού με βαρομετρικό χαμηλό, που έρχεται από την Ιταλία, πρόκειται να επηρεάσει και την Κρήτη κατά τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη και την Πέμπτη το βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Την Παρασκευή (5/5) το βαρομετρικό πηγαίνει προς τα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να στρέφονται σε βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 5-6 μποφώρ.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Κρήτη, αλλά κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο, θα έχουμε βροχές μεγαλύτερης διάρκειας αλλά ήπιας μορφής. «Θα έχει βροχοπτώσεις αυτή την εβδομάδα αλλά ας μην ξεχνάμε όμως ότι μπαίνουμε στη ξηρή περίοδο του έτους» αναφέρει στο Cretalive ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Η θερμοκρασία βρίσκεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, στους 24-25 βαθμούς. Όμως τις επόμενες ημέρες -και ειδικότερα Παρασκευή και Σάββατο- η θερμοκρασία πέφτει σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα θα κυμαίνεται στους 20-21 βαθμούς Κελσίου στις μέγιστες τιμές, δηλαδή 3-4 βαθμούς χαμηλοτερα απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από την Κυριακή (7/5) θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση του καιρού στην Κρήτη.