ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την αποφυλάκιση του βιαστή Δ. Λιγνάδη

Παρέμβαση κατά της αποφυλάκισης του καταδικασμένου για 2 βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη σημειώθηκε στο θέατρο της Επιδαύρου, το βράδυ του Σαββάτου, μετά το τέλος της παράστασης “Πέρσες” του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την υπόκλιση των ηθοποιών και των συντελεστών της παράστασης, ο ηθοποιός Αινείας Τσαμάτης, βγήκε στη σκηνή και διάβασε την επιστολή του ΣΕΗ για την Δημήτρη Λιγνάδη. Νωρίτερα, πριν την έναρξη της παράστασης, θεατές σήκωσαν δύο μεγάλα πανό, που έγραφαν τη φράση «Βιαστής Είναι».

Η νέα διαμαρτυρία ήρθε λίγες ώρες μετά την παράσταση «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπου αναρτήθηκε από Βέλγους χορευτές της καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom ένα πανό με το σύνθημα: «Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή».

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αποχώρηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, όσο και του υφυπουργού Νίκου Γιατρομανωλάκη λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.