ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΙΟΔΑΚΗ

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, το δράμα αποτελεί “μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας”.
Με την μίμηση ξεκινά η ζωή. Το μωρό μιμείται κινήσεις, χαμόγελα, μορφασμούς και ήχους. Αργότερα, μαθαίνει τον κόσμο και τις σχέσεις των ανθρώπων παίζοντας ρόλους.

Η ενασχόληση με το θέατρο και η εμβάθυνση μέσα στο ρόλο, αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης γιατί μας βοηθά να συνδεθούμε, να αναγνωρίσουμε και να εκφράσουμε, πλευρές του εαυτού μας που δεν έχουμε επιτρέψει να γνωρίσουμε, καθώς και όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τις συνοδεύουν.

Το θέατρο συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, στην εξάσκηση της προσοχής, στην καλλιέργεια της φαντασίας και στην ενσυναίσθηση.
Κατ’ επέκταση η δραματική τέχνη συμβάλλει στην δημιουργική έκφραση, στην ανταλλαγή ιδεών, στην ανάπτυξη ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων, στην συνεργασία και στην αλληλεγγύη.
Η συμμετοχή στην ομαδική διαδικασία βοηθά στην σύνδεση, στο μοίρασμα και στην επικοινωνία, ενώ παράλληλα εξασκεί την πειθαρχία, την αυτοσυγκέντρωση και την παρατήρηση.

Το θέατρο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό γιατί προωθεί τη βιωματική μάθηση. Συμβάλει στην κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, ενώ η γνώση κατακτάται μέσα από εμπειρίες νου-σώματος-πνεύματος.

Με οδηγό την πολύχρονη αγάπη και αφοσίωση στο θέατρο, την αισιοδοξία που μας γεμίζει όσο ασχολούμαστε με την τέχνη του θεάτρου, με τον ενθουσιασμό που νιώθουμε όταν μοιραζόμαστε αυτόν τον έρωτα, με υπομονή και επιμονή για τις ιδιαιτερότητες που μας κάνουν μοναδικούς, καλωσορίζουμε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ με το Βαγγέλη Λιοδάκη.Στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ μυούμαστε βαθύτερα στην Υποκριτική Τέχνη με εφαρμογή διαφορετικών θεατρικών μεθόδων, προσαρμοσμένες κάθε φορά στις ανάγκες των συμμετεχόντων. Στοιχεία Ορθοφωνίας, Σκηνικής Παρουσίας και Κίνησης, Σωματική Έκφραση, Αυτοσχεδιασμός, Δημιουργία Ρόλου μέσα από Ψυχοσωματικές διαδικασίες για το χτίσιμο του Χαρακτήρα και την εμβάθυνση στο Ρόλο, Μονόλογοι και τρόποι προσέγγισης τους, Ανακάλυψη του «θησαυρού» των κειμένων, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι συμμετέχοντες στη διάρκεια της μύησης και εμβάθυνσης τους στην Υποκριτική Τέχνη.

Ο Βαγγέλης Λιοδάκης είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης “Ωδείο Αθηνών” κι εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός από το 1983: Έχει παίξει σε πάνω από 50 θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στον Κινηματογράφο, στην Τηλεόραση, στην Αφήγηση, στο Ραδιόφωνο, στη Διαφήμιση, Εμψυχώνει, Διδάσκει και Σκηνοθετεί Θεατρικές Ομάδες στην Κρήτη, από το 2013. Παράλληλα προσφέρει ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας σε υποψήφιους δραματικών σχολών. Το 2018 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα “ΧΩΡΑφΙ” στο Ρέθυμνο, όπου παίζει και σκηνοθετεί. Το 2022 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της μοναδικής αναγνωρισμένης, Ανώτερης Δραματικής Σχολής στην Κρήτη “ΝΟΤΟΣ”.

Κάθε Παρασκευή 19:00-22:00, στο ΧΩΡΑφΙ-Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών, Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο.

Πληροφορίες-Κράτηση Θέσης: 6977 404305

Αναλυτικό Βιογραφικό του Βαγγέλη Λιοδάκη μπορείτε να βρείτε εδώ: https://bit.ly/3eFH21E