ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η Εύα Καϊλή!

Μεγάλες διαστάσεις φέρεται να παίρνει το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, συνελήφθη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει σχετικά:

“Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή”.

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Βέλγιο για το εν λόγω σκάνδαλο, για το οποίο συνελήφθη και ο σύντροφός της.

Μετά το σχετικό δημοσίευμα της βελγική εφημερίδας Le Soir, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα.

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη”, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Την παραπάνω ανακοίνωση γνωστοποίησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Νωρίτερα, η ίδια εφημερίδα έκανε γνωστό ότι τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.