ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία της Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποταμου με την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων

Το πρωί της Τετάρτης, 28ης Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, μετέβη στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (Π.Α.Ε.Α.Κ.), στο Ηράκλειο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, ελλογιμ. Καθηγητή κ. Μιχαήλ Στρουμπάκη, και Καθηγητές της Ακαδημίας, με τους οποίους συνεργάσθηκε για την προετοιμασία της Θεολογικής Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί, συν Θεώ, στο Ρέθυμνο, την 5η Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο των εορτασμών της Επετείου των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Την εν λόγω Θεολογική Ημερίδα θα συνδιοργανώσουν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και τους εκλεκτούς Καθηγητές για το επιτελούμενο έργο και τόνισε την ανάγκη της σύσφιγξης των δεσμών για τη στήριξη της Π.Α.Ε.Α.Κ..

Ο ελλογιμ. Πρόεδρος και οι Καθηγητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και κατέθεσαν γόνιμες και δημιουργικές σκέψεις και προτάσεις για την προγραμματιζόμενη Θεολογική Ημερίδα, καθώς και για την υποστήριξη της Π.Α.Ε.Α.Κ. και το «άνοιγμά» της στην τοπική κοινωνία.