ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία του Δήμου Αγίου Βασιλείου με την Π.Ε. Ρεθύμνου για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη Mικρασιατική Καταστροφή

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ελένη Γαραντωνάκη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτιστικών Συλλόγων Βαγγελιώ Γλαμπεδάκη καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού και Δημόσιας Υγείας Γιάννης Χαραλαμπάκης.

Σκοπός την επίσκεψης ήταν η συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εκδηλώσεων με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη Mικρασιατική Καταστροφή αλλά και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και φέρνουν στο επίκεντρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι τον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Στο πλαίσιο της επετείου αυτής ο Δήμος Αγίου Βασιλείου θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων προκειμένου να αναδειχθεί η συμβολή κάθε οικισμού στη σημαντική αυτή ιστορική περίοδο .

Όπως είναι γνωστό, από τους Μακεδονομάχους μέχρι και τους υπερασπιστές του άμαχου πληθυσμού της Μικράς Ασίας πριν από την καταστροφή του 1922 και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, οι Αγιοβασιλειώτες στρατιωτικοί διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο.

Οι ανδραγαθίες τους έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων ιστορικών αλλά οι περισσότεροι μένουν άγνωστοι και στον τόπο μας .

Σε όλους αυτούς ο Δήμος Αγίου Βασιλείου θα αφιερώσει τις φετινές του εκδηλώσεις με τη συνεργασία των φορέων κάθε Τοπικές Κοινότητες προκειμένου να τιμηθεί μια μαρτυρική γενιά που έδωσε την ικμάδα της νιότης της για την απόκτηση του μεγάλου αγαθού της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.