ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία του επικεφαλής της Νέας Αντίληψης Γιώργη Μαρινάκη με στελέχη του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 14ης Σεπτεμβρίου 2023 ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αντίληψη», Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, συνεχίζοντας τις επαφές του στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου με την κοινωνία, τους φορείς και τις δημόσιες δομές του τόπου μας.

Ο κ. Μαρινάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διοικητή του Τμήματος κ. Σπυρίδωνα Γερμανάκη και τα στελέχη του, να διαπιστώσει για ακόμη μια φορά την πρόοδο του ιστορικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, το οποίο μέσα στους επόμενους μήνες αναμένει 170 νέους δοκίμους αστυφύλακες για εκπαίδευση.

Υπήρξε μια ουσιαστική ενημέρωση για την σημερινή λειτουργία της σχολής, τις συνεχείς προσπάθειες εκσυγχρονισμού των υποδομών της καθώς επίσης για τα λειτουργικά ζητήματα που ενίοτε προκύπτουν.

Μάλιστα στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος δέχθηκε τις ευχαριστίες εκ μέρους της σχολής για την συμβολή του Δήμου Ρεθύμνου, που πάντα ενεργεί επικουρικά στην εύρυθμη λειτουργία της δομής.

Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης αφού τόνισε την ιστορική σημασία που έχει για το Ρέθυμνο η συνεχής πρόοδος του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων καθώς ήταν η πρώτη σχολή που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, είχε ιδιαίτερη συμβολή στα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με μαρτυρικές θυσίες από τους χωροφύλακες της εποχής της Μάχη της Κρήτης το 1941, επισήμανε το συναισθηματικό δέσιμο που έχει ο ίδιος με την σχολή αυτή αφού υπήρξε διδάσκων εκεί για πολλά χρόνια έως την ημέρα που εξελέγη δήμαρχος, οπότε, το ενδιαφέρον του για την εύρυθμη λειτουργία της ήταν πάντα πρώτης
προτεραιότητας και αντιστοίχως θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Μπαλάσης, η Αστυνόμος κα Ιωάννα Σαρρή – Μπαλάση που υπηρετεί στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων και άλλα στελέχη της Σχολής.