ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Δήμου Ρεθύμνου με τη γυναικεία ομάδα του «Αστέρα» για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η απάντηση της τοπικής κοινωνίας στην έμφυλη βία, όπου και με όποιο τρόπο αυτή εκδηλώνεται , μπορεί να διατυπωθεί με ποικίλους τρόπους, αρκεί να δοθούν τα κατάλληλα, υγιή ερεθίσματα.

Σε αυτό το πνεύμα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου 2021, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνης, προτείνει μια εναλλακτική δράση συλλογικής μας αντίστασης στην έμφυλη βία: στις δράσεις που θα υλοποιήσει με την ευκαιρία της προαναφερθείσας παγκόσμιας ημέρας και με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας, ενέταξε και τη συνεργασία με την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Ν. «Αστέρας Ρεθύμνου».

Πρόκειται για μια επίκαιρη και στοχευμένη δράση, δεδομένου ότι ο ευαίσθητος χώρος του αθλητισμού δοκιμάζεται συχνά από περιστατικά και καταγγελίες περί άσκησης βίας κατά των αθλητριών, με βάση το φύλο.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνης κι η αρμόδια Αντιδήμαρχος δρ. Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα, το διοικητικό συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλήτριες του Α.Ο.Ν. «Αστέρας Ρεθύμνου», προσκαλούν τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στις 3.00 το μεσημέρι, στο γήπεδο της Σοχώρας, για να στηρίξουμε όλοι τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του «Αστέρα» στον αγώνα τους, τον ποδοσφαιρικό και τον έμφυλο, και να καταθέσουμε μαζί, δια της ενεργής παρουσίας μας και της ισχυρής μας φωνής, την αντίσταση μας κατά της Βίας.

Τα στελέχη του Κέντρου θα είναι στην διάθεση των συμμετεχόντων συμπολιτών για συζήτηση, ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες του Κέντρου και προσφορά έντυπου υλικού σε όσους –ες παρευρισκόμενους-ες επιθυμούν να έχουν περεταίρω πληροφόρηση.