Στις 7 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκε τον ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου ο Βαγγέλης Χατζάκης, επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του Ρέθυμνο Καρτ και συνεργάτες του για να ολοκληρώσουν μια περσινή συνεργασία με τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου αλλά και με την δράση Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ.

Με την παρουσία τους ολοκληρώθηκε ένας κύκλος υποστηρικτικών ενεργειών από πλευράς της επιχείρησης μέσω κοινωνικών δικτύων για να μαζευτεί ένα ποσόν για την οργάνωση της δράσης Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ.

Όλο το καλοκαίρι με διαφημίσεις και επικοινωνία, στο χώρο του Καρτ, αλλά στα μέσα ενημέρωσης στα αγγλικά και στα ελληνικά, προωθήθηκε η ενέργεια αυτή, ώστε να γίνεται κοινοποίηση σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο (facebook). Κάθε κοινοποίηση πρόσφερε 1 ευρώ στο Σύλλογο γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. Σε αυτή την ιδέα ανταποκρίθηκε πολύ θετικά το κοινό και πρόσφεραν μέσω αυτού οι επισκέπτες του Κάρτ ένα σημαντικό δώρο για το ξεκίνημα του Κοινωνικού Στεκιού ΑμεΑ.

Με χαρά την Τετάρτη τα παιδιά μας πρόσφεραν ως δώρο μια κατασκευή αγάπης, ένα χειροποίητο έργο, με ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο και το σύνθημα ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στον κύριο Χατζάκη. Παράλληλα δώσαμε όλοι υπόσχεση για συνέχιση υποστήριξης του έργου του συλλόγου και την ενεργοποίηση και φέτος της δράσης των ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων.

Παράλληλα πέρισυ από τον Μάιο ως τον Ιούλιο 2017 έγινε και μια κοινή ενέργεια ευαισθητοποίησης σε τρεις φάσεις μέσω της φιλοξενίας των παιδιών και εφήβων του ΚΔΑΠ ΑμεΑ με γενικό τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ» στο χώρο του Κάρτ. Τα παιδιά γνώρισαν την αυτοκίνηση μέσα από την κατασκευή και επισκευή των αμαξιδίων του Κάρτ στο χώρο του συνεργείου, περιηγήθηκαν στο χώρο και δοκίμασαν την εμπειρία του Κάρτ με ασφαλή οδήγηση υπό την καθοδήγηση του κυρίου Χατζάκη και των συνοδών των παιδιών.

Σε επόμενη επίσκεψη τα παιδιά γνώρισαν την προετοιμασία ενός μικρογεύματος στην κουζίνα του Κάρτ και έφτιαξαν τα δικά τους σνάκ. Με την καθοδήγηση των επαγγελματιών της επιχείρησης τα παιδιά ετοίμασαν βάφλες, τοστ και χυμούς που μοιράστηκαν μεταξύ τους σε ένα πικ- νικ που οργανώθηκε στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης και έτσι ολοκληρώθηκε ένα όμορφο απόγευμα γεμάτο παιχνίδι, άθληση, ψυχαγωγία και εκπαίδευση.

Με μία όμορφη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ρεθυμνο Καρτ, για την 1η χρονιά λειτουργίας του προγράμματος του ΚΔΑΠ – ΑμεΑ Ρεθύμνου «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για το 2016-2017, ανανεώσαμε με γονείς, παιδιά και επαγγελματίες το ραντεβού μας για το Σεπτέμβρη.

Τρεις διαφορετικές δράσεις στο χώρο που γέμισαν τις καρδιές μας αγάπη και υποστήριξη καθώς ο Βαγγέλης Χατζάκης και το προσωπικό του Rethimno Kart, άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχτηκαν τα παιδιά μας!

Οι δράσεις μας αυτές δεν σταματούν εδώ καθώς πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η ενεργή συμμετοχή τους και αποδοχή τους στις δραστηριότητες και δράσεις που συμβαίνουν ή οργανώνονται στην πόλη μας. Παιδιά και οι έφηβοι αλληλεπιδρούν, μαθαίνουν, δημιουργούν, χτίζουν δεξιότητες μέσα σε κοινωνικά περιβάλλοντα, σε πραγματικές συνθήκες, με διαφορετικούς ανθρώπους από τους γονείς και τους εκπαιδευτές τους, γενικεύουν και έτσι προχωρούν στην αυτονομία.

Το Ρέθυμνο Καρτ που σε λίγες μέρες ανοίγει για το κοινό του, παράλληλα ανοίγει τη φιλόξενη αγκαλιά του για ένα νέο γύρο κοινών δράσεων αγάπης και υποστήριξης , τόσο μέσω κοινοποιήσεων των πελατών του στο facebook όσο και με την φιλοξενία στο χώρο για μια νέα επαφή των παιδιών του Συλλόγου μας. Και πάλι σας καλουμε με την ηλεκτρονική σας παρουσία στο χώρο του καρτ να προσφέρετε ένα μικρό ποσό, που η επιχείρηση θα δίνει για τη λειτουργία της νέας δομής Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ.

Με λίγα λόγια το Κοινωνικό Στέκι AμεΑ είναι μια δράση που δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας σε άλλες ηλικιακές ομάδες με στόχο πάντα την ουσιαστική και πολύπλευρη κοινωνική ένταξη τους και την κοινωνικοποίηση των εφήβων και ενηλίκων ΑμεΑ. Παράλληλα στοχεύει στην αυτονόμησή τους, καθώς επίσης και την εκπαίδευση σε επαγγελματικές δεξιότητες, ενισχύοντας την απασχολησιμότητα τους και το δικαίωμα τους για εργασία. Το ζητούμενο της νέας δράσης είναι ή ελεγχόμενη ποιοτική ζωή, η αυτονομία και η αυτοδιαχείριση από τα ίδια τα ωφελούμενα άτομα. Ένα σημείο αναφοράς για ωφελούμενα άτομα ΑμεΑ αλλά και για γονείς όλων των ατόμων και ηλικιών ΑμεΑ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του Καρτ για όλη την ευγένεια και αγάπη που μας περιέβαλαν και αγκάλιασαν τις δράσεις μας. Σας προσκαλούμε να είστε κι εσείς ενεργοί στην προσπάθειά μας.