ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεργασία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρεθύμνης με το τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού

Η ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνης με το τοπικό Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής Δ.Ρ κ. Γιώργου Σκορδίλη και της Προέδρου του Δ.Σ. Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου κ. Ευαγγελίας Ηλιάκη.

Η συνάντηση εργασίας, στην οποία μετείχαν επίσης ο αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ρ κ. Βασίλης Ποθητός και το Μέλος του Δ.Σ. Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου κ. Γιώργος Κακλαμάνος, είχε ενημερωτικό κυρίως χαρακτήρα.

Γνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει διαχρονικά ο τοπικός Ερυθρός Σταυρό στο Ρέθυμνο και την ανιδιοτελή συνδρομή του στην ασφαλή και επιτυχή επιτέλεση σημαντικών διοργανώσεων του Δήμου αλλά και στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Σκορδίλης προσκάλεσε τους εκπροσώπους του Ε.Σ., για να συζητήσουν για την οργάνωση, τις υφιστάμενες δυνατότητες παρέμβασης, τα τεχνικά μέσα τον εξοπλισμό και το σχέδιο παρέμβασης ανά τομέα που διέπει τη δράση του Τοπικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συνιστά έναν υγιή και δραστήριο οργανισμό που εμπνέει και κινητοποιεί 200, πιστοποιημένους για τη δράση τους, εθελοντές, σε σταθερή βάση.

Η κ. Ηλιάκη ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για όλες τις παραμέτρους της οργανωτικής αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής που έχει στη διάθεση του ο Ε.Σ και επιβεβαίωσε την πρόθεση συνεργασίας του με το Δήμο Ρεθύμνης. Η συζήτηση αξιολογήθηκε από τους συμμετέχοντες ως γόνιμη και αποτελεσματική αφού, επί της ουσίας, διαμόρφωσε τις συνθήκες και τους όρους συνεργασίας των δύο φορέων, Δήμου και Ε.Σ. Ρεθύμνου, στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης του έργου που προσφέρει ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμος Ρεθύμνης δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γ. Σκορδίλη, παραχώρησε στον Ε.Σ το δικαίωμα χρήσης ενός μηχανήματος ρυμούλκησης αυτοκινήτων («εργάτη»). Η συνεργασία έληξε με την εκατέρωθεν διαβεβαίωση της επανάληψης της για τον καλύτερο συντονισμό των κοινών τους ενεργειών προς όφελος της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών από φυσικές και ανθρώπινες καταστροφές.