ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεστίαση της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ την Κυριακή 20 Νοέμβρη

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, λαϊκό γλέντι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 19:00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο στο Ρουσσοσπίτι .

Θα μιλήσει η Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι με τον Βαγγέλη Κιμιωνή και το συγκρότημά του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλη την εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους και βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου, στους νέους και τις νέες. Απευθυνόμαστε πλατιά στο λαό, που αγωνιά μπροστά στις εξελίξεις, παρακολουθεί και εκτιμά τις μαχητικές θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ.

Τους καλούμε να κάνουν το βήμα. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, ενισχύοντας και οικονομικά την καθημερινή του δράση, τη μεγάλη προσπάθεια να αντεπιτεθούμε μαζί στη «βαρυχειμωνιά», που μας ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ για να κρατήσουν το κεφάλαιο στη «ζεστασιά» του.

Μαζί θα οργανώσουμε τον αναγκαίο, αποφασιστικό αγώνα για να υπερασπιστούμε την κατοικία, το εισόδημα και τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους πλειστηριασμούς. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις για την κάλυψη των ζωτικών αναγκών του λαού και των παιδιών του στην υγεία, τη μόρφωση, τον πολιτισμό.

Μαζί θα παλέψουμε, για να μην πληρώσουμε ξανά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τα «ματωμένα πλεονάσματα» κυβερνήσεων και ΕΕ. Να μη ματώσουμε άλλο για τα βάρβαρα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ με την εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς και στους πολέμους τους.

Απέναντι στη ζοφερή κατάσταση, αποτελούν ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας οι αγώνες και οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη χώρα μας και σε πολλές χώρες ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή σε αυτόν, ενάντια στους υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενάντια στις συνέπειες της ενεργειακής φτώχειας και ακρίβειας, ενάντια στην προσπάθεια να φορτωθεί για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων ο λογαριασμός του πολέμου, των εκατέρωθεν κυρώσεων, της πολύπλευρης στήριξης του κεφαλαίου.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι συμβολή στη λαϊκή πάλη, για να πληθύνουν οι εστίες αγώνα σε όλη την Ελλάδα, σε ένα πανελλαδικό «ποτάμι» εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης, που δεν θα εγκλωβίζεται στις «συμπληγάδες» των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αλλά θα ανοίξει το δρόμο της ανατροπής. Είναι συμβολή για να έχει το ΚΚΕ δυνατές ρίζες και δύναμη ο λαός.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ γίνεται «όπλο» του λαού, για να δώσουμε με επιτυχία όλες τις μάχες, να αλλάξουν οι συσχετισμοί παντού, από τα σωματεία και τους συλλόγους ως τις βουλευτικές και δημοτικές – περιφερειακές εκλογές.

Για να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα την καταστολή, τις παρακολουθήσεις, τη χειραγώγηση. Να μην περάσει η παραχάραξη της ιστορίας, ο αντικομμουνισμός, οι αντιδραστικές και αντιεπιστημονικές ιδέες και θεωρίες. Να μην τολμήσουν να ξεμυτίσουν πουθενά οι ναζί-φασίστες με τις απάνθρωπες θέσεις και οργανώσεις τους. Να αντιπαλέψουμε τη σάπια ιδεολογία, τα σάπια πρότυπα και θεωρίες του συστήματος

Για να φωτίσει «το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό» το νου και την καρδιά μας. Ο Σοσιαλισμός. Η μόνη απάντηση τον 21ο αιώνα.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι «οξυγόνο» για τη διεθνιστική δράση του Κόμματος, για να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τα ελπιδοφόρα μηνύματα που στέλνουν εργατικοί αγώνες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.