ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Εμβολιάσου, είναι… στο χέρι σου!

Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη καμπή γιατί την εξέλιξη της λοίμωξης του κορωνοϊού, τόσο πανελλαδικά, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αρχικά, τα μέτρα ατομικής προστασίας, θωράκισαν τον γενικό πληθυσμό, αλλά πρωτίστως τις ευπαθείς ομάδες.

Δυστυχώς, σε παγκόσμιο επίπεδο, 4.000.000 και  πλέον άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωής τους απο επιπλοκές της covid-19, ενώ στη χώρα μας, περίπου 13.000 συμπολίτες μας, άφησαν την τελευταία τους πνοή .

Η Ιατρική Επιστήμη, με την βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και των εργαστηριακών ερευνών, έθεσαν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, για την ανάσχεση και αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μία σειρά εμβολίων.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία και δεδομένα, η απόδοση των εμβολιασμών είναι αρκούντως ικανοποιητική, και όπως προβλέπει η Επιστημονική Κοινότητα, βλέπουμε “φως στο τούνελ” του κορωνοϊού.

Δυστυχώς, σε τοπικό επίπεδο, όσον αφορά το οργανωτικό εμβολιαστικό σκέλος (μικρός αριθμός εμβολιαστικών κέντρων στον νομό, περιορισμένη πρόσβαση σε  εμβόλια όλων των εταιρειών, αναποτελεσματική καμπάνια ενημέρωσης του πληθυσμού με απουσία πειστικών επιχειρημάτων ειδικά στις νεότερες ηλικίες), παρατηρήθηκαν αστοχίες και έλλειψη συντονισμού, που ως αποτέλεσμα έχει την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ως Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου “ΣΥΝΠΟΛΙΣ”,  χωρίς να φέρουμε τις περγαμηνές λοιμωξιολόγων, βιολόγων και άλλων ιατρικών επιστημόνων, που εργάζονται πυρετωδώς στον περιορισμό του covid-19, αποστρέφοντας  το βλέμμα, μα προπάντων το ενδιαφέρον από επίδοξους γυρολόγους και αυτόκλητους “επιστήμονες”, χωρίς σχετική ιατρική κατάρτιση και εξειδίκευση, που παραπληροφορούν άθελα ή ηθελημένα την κοινή γνώμη, συντασσόμαστε στο πλευρό της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις όποιες εύλογες αντιδράσεις στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και της ελευθερίας της έκφρασης.

Η εμβολιαστική διαδικασία, σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία ή αφορμή για ακραίους διαξιφισμούς, αντεγκλήσεις, και εν τέλει διχασμό της κοινωνίας.

Η Πολιτεία, και οι υπεύθυνοι φορείς, πρέπει άμεσα και με εντονότερη προσπάθεια, να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Να απαντήσουν πειστικά και με επιχειρήματα σε όσους δικαιολογημένα και καλοπροαίρετα ανησυχούν για τις επιπτώσεις, αλλά και για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Είναι κυριολεκτικά …στο χέρι μας να απαλλαγούμε το σύντομότερο δυνατόν και από αυτή την δοκιμασία!


 Κοινός Τόπος, Κοινός Στόχος.

Εκ του Δ.Σ.
του ΣΥΝΠΟΛΙΣ