ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Συνθέσεις Ρόδων» το νέο βιβλίο του Αιμίλιου Γάσπαρη

Εκδότης: Δ. Σωτηρόπουλος
Κατηγορίες: Εκδόσεις Δ. Σωτηροπουλος, Μυθιστορήματα – Διηγήματα – Ποίηση,
ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Ένα βιβλίο γεμάτο Ρόδο. Εκεί στο διάστημα 1978 ως 1981 ο Ρεθυμνιώτης Αιμίλιος Γάσπαρης υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, μετά το τέλος της παρέμεινε και δίδαξε ως φιλόλογος στην Παιδαγωγική Ακαδημία και σε διάφορα άλλα σχολεία.

Το νησί αποτέλεσε μια πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν και στο βιβλίο αυτό και τα ποιήματα και τα πεζά αποτελούν δείγματα της αγάπης για τον τόπο αυτό. Γραμμένα τα περισσότερα τότε, για τη Ρόδο, εμπνευσμένα από τη Ρόδο, αλλά και για τη στρατιωτική θητεία, επιτέλους βρίσκουν τη θέση τους στο βιβλίο αυτό μετά από σαράντα περίπου χρόνια. Κείμενα που συνθέτουν και επιχειρούν να μεταδώσουν τα ισχυρά ερεθίσματα που του δημιούργησε και συνεχίζει να του δημιουργεί ο συγκεκριμένος τόπος σε συνδυασμό με το ξεκίνημα μιας ζωής και με κυρίαρχο στην πορεία αυτή τη θητεία του στο νησί αυτό.

Το βιβλίο συνοδεύουν μια σειρά ζωγραφικά θέματα που επίσης αντλούν την έμπνευσή τους από τη Ρόδο. Με το βιβλίο αυτό, που είναι η 4η ποιητική συλλογή του, προσφέρει ένα αντίδωρο για τα πολλά και μοναδικά που του έχει χαρίσει αυτός ο υπέροχος τόπος.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 145
ΤΙΜΗ: €20
ΣΧΗΜΑ: 14×21
ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2019