ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρεθύμνου: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων σε τουρισμό επισιτισμό του Νομού

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργο Λιολάκη και τον γενικό γραμματέα του Δ.Σ. και πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Κωνσταντίνο Νικολιδάκη και συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εργαζομένων σε επισιτισμό και τουρισμό.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον συντονιστή της Ν.Ε. Θοδωρή Δουλουμπέκη, τον αναπληρωτή συντονιστή Μανώλη Αυγενάκη και τα μέλη Μιχάλη Ανδρουλάκη, Δημήτρη Γρηγοράκη, Φωτεινή Καλπάκη, Χρυσούλα Μανουσάκη, Γιώργο Πολιουδάκη, Γιώργο Τρούλη δήλωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον επισιτισμό με κυρίαρχα αυτά που αφορούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, την επέκταση του ταμείου ανεργίας έως ότου πραγματικά ξεκινήσουν να εργάζονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, την απόδοση δικαιούμενων επιδομάτων στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση αναστολής και την πλήρη στελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης εργασίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης το κλιμάκιο της Ν.Ε και μέλη του κόμματος συμμετείχαν στην κινητοποίηση που είχε οργανωθεί από το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΠΟΕΕΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρεθύμνου θα βρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους στον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα τους ενάντια στο σχέδιο νόμου Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και θυμίζει τις πιο μαύρες ημέρες της ελληνικής χρεοκοπίας, όταν η ΝΔ καταργούσε τις συλλογικές συμβάσεις και θέσπιζε τον υποκατώτατο μισθό σε μια νύκτα.