ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ρεσιτάλ κοροϊδίας από Σκέρτσο και Θεοχάρη για τον ΦΠΑ!»

Για “λεηλασία της κοινωνικής πλειοψηφίας με τους έμμεσους φόρους” κατηγορεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις αναρτήσεις των Άκη Σκέτσου και Χάρη Θεοχάρη για τον ΦΠΑ.

Τις αναρτήσεις του Άκη Σκέρτσου και του Χάρη Θεοχάρη για τον ΦΠΑ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία πως επιλέγει τη “λεηλασία της κοινωνικής πλειοψηφίας με τους έμμεσους φόρους”.

Αναλυτικά:

“Εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε ακούσει πλέον όλα από τον κ. Σκέρτσο για τον ΦΠΑ, ήρθε ο κ. Θεοχάρης να σπάσει όλα τα κοντέρ.

Σε ανάρτηση του ανέφερε ότι ο ΦΠΑ επιβαρύνει κυρίως τους εύπορους, διότι το market pass κοστίζει 600 εκ. ευρώ ενώ ο ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι 2,8 δις και άρα την διαφορά (2,8 δις – 600 εκ.) την πληρώνουν οι εύποροι.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα η επιβάρυνση από τους έμμεσους φόρους ως ποσοστό του εισοδήματος είναι μεγαλύτερη;

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όταν οι τιμές διπλασιάζονται και ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι πολίτες πληρώνουν διπλάσιο ΦΠΑ;

Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί το 2022 το κράτος εισέπραξε πάνω από 4 δις ευρώ περισσότερα από το 2021 από τον ΦΠΑ;

Προφανώς και μπορούν να καταλάβουν. Αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι να υπερασπίζονται με αστειότητες την πολιτική τους επιλογή να λεηλατούν την κοινωνική πλειοψηφία με τους έμμεσους φόρους υπέρ των λίγων και ισχυρών”.