ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συζήτηση με θέμα «H κριτική σκέψη στην εκπαίδευση» & τελετή απονομής βραβείου εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας «Στ. Πηχωρίδη»

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:00 στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, με θέμα: «Η κριτική σκέψη στην εκπαίδευση» και η τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης.

Τη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπογδανίδης. Οι Ομιλητές θα είναι οι κυρίες και οι κύριοι Γιαννακουδάκη Κέλλυ, Καθηγήτρια 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Δαφερμάκης Μανόλης, Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας, Οικονόμου Λευτέρης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Συγκελάκης Αλέξανδρος, Καθηγητής Προτύπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, Τριαναφύλλου Σοφία, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φατούρου Παναγιώτα, Καθηγήτρια Τμήματος Υπολογιστών.

Θα ακολουθήσει η τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΗΧΩΡΙΔΗΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023. Η απονομή των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη  στον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στον κ. Ευάγγελο Μαρκάτο, Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το βραβείο θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 1999 προς τιμήν του Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών, Στέλιου Πηχωρίδη που χάθηκε πρόωρα και ο οποίος εκπροσώπησε με υποδειγματικό τρόπο την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου.

Σκοπός του βραβείου είναι να υπογραμμίσει την έμφαση που οφείλει να αποδίδει στην πανεπιστημιακή διδασκαλία κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο και να επιβραβεύει ταυτόχρονα εκείνα από τα μέλη του που υπηρετούν αυτό το ιδανικό με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://video.ict.uoc.gr/live/show/458