ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα Ανώγεια τιμούν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου και ο Δήμος Ανωγείων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Σεισάρχων και την ευγενική προσφορά της οικογένειας του διοργανώνει ένα τετραήμερο προβολών ταινιών του στα Ανώγεια.

Οι προβολές θα αρχίσουν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην αίθουσα της Αγροτικής τράπεζας. Τις ταινίες θα προλογίζει ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

O Θόδωρος Αγγελόπουλος «ταξίδεψε» την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο. Η ουσιαστική προσφορά του είναι ο τρόπος που μέσα από τις ταινίες του προκάλεσε την Ελλάδα να κοιτάξει την Ελλάδα. Ο τρόπος που μέσα από τη θεματική των ταινιών του και τη σκηνοθεσία του, προκάλεσε την Ελλάδα να αναμετρηθεί με την ταυτότητά της και να τη συλλογιστεί.

Με υλικά την ποίηση και τη μυθολογία της, το βάρος του ένδοξου παρελθόντος και τις πληγές της σύγχρονης ιστορίας της και με οδηγό ένα βλέμμα διεισδυτικό και οραματικά προφητικό, ο Αγγελόπουλος άφησε έργο που αποδεικνύεται διαχρονικό και επίκαιρο.Βραβεύτηκε πολλές φορές για το έργο του με σπουδαιότερο το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1998 για την ταινία του ”Μια αιωνιότητα και μια μέρα”.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος που κατά το ήμισυ ήταν Κρητικός, αφού η μητέρα του ήταν από το Γαβαλοχώρι Χανίων, υπήρξε ένας διακεκριμένος Έλληνας, καινοτόμος κινηματογραφικός δημιουργός, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου και μια αναγνωρισμένη διεθνής πνευματικής προσωπικότητας.

Το πρόγραμμα των προβολών στα Ανώγεια έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Ιανουαρίου 19:00 ”Αναπαράσταση”

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Ιανουαρίου 19:00 ”Ο Θίασος”

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Ιανουαρίου 19:00 ”Ταξίδι στα Κύθηρα”.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Ιανουαρίου 19:00 ”Μια Αιωνιότητα και μια μέρα”.

πηγή Anogi.gr