ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα αποτελέσματα του 1ου λογοτεχνικού διαγωνισμού παραμυθιού από το Βιβλιοσκόπιο

vivlioskopio_04
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 1ου λογοτεχνικού διαγωνισμού παραμυθιού που διοργάνωσε το Βιβλιοσκόπιο.

Το παραμύθι που συγκέντρωσε την 1η κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μια επιταγή αξίας 300 ευρώ σε μετρητά είναι το: «Θες να γίνουμε φίλοι;» της κας Αγγελικής Χαλίμ.

Το παραμύθι που συγκέντρωσε τη 2η κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μια δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ για αγορά βιβλίων ή παιχνιδιών είναι το: «Η στεναχώρια του αγρότη Ραεφμάγιερ» του κου Χρήστου Σουρουλή.

Το παραμύθι που συγκέντρωσε την 3η κατά σειρά μεγαλύτερη βαθμολογία και κερδίζει μία δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ για αγορά βιβλίων ή παιχνιδιών είναι το: «Η Φρένια που γινόταν έξω φρενών» της κας Έλενας Κούτικα.

Τα παραμύθια δόθηκαν στους κριτές προς αξιολόγηση χωρίς τα ονόματα ή τα στοιχεία διεύθυνσης των συγγραφέων τους. Οι κριτές βαθμολόγησαν γνωρίζοντας μόνο τον τίτλο του παραμυθιού.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως κάθε έναν ξεχωριστά τους 88 συμμετέχοντες του διαγωνισμού που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και μοιράστηκαν μαζί μας ένα κομμάτι από τον εαυτό τους μέσα από τα παραμύθια τους.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της επιτροπής μας που δέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη να βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα. Και συγκεκριμένα:

την κυρία Μάγδα Παπαδοπετράκη Ράπτη, παιδαγωγό και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Ιδιοκτήτρια του δημιουργικού πολιτιστικού εργαστηρίου «Παιχνιδοκαμώματα» το οποίο λειτουργεί στην πόλη μας δημιουργώντας ευκαιρίες σε μικρούς και μεγάλους να εκφραστούν μέσα από διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης και της δημιουργίας.

την κυρία Αμαλία Ζουμπουλάκη, φιλόλογο και επιμελήτρια κειμένων – παλαιότερα στις εκδόσεις Μίνωας και στον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο και τα τελευταία 4 χρόνια στον εκδοτικό οίκο Ίσις (που ιδρύθηκε το 2010 στο Ρέθυμνο μας).

τον κο Χάρη Στρατιδάκη, επί δεκαετίες δάσκαλο, εμπνευστή και πρωτεργάτη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Φάλκονας», Διδάκτωρ Παιδαγωγικής και σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πλέον, γνωστό στην πόλη μας από το πλήθος των μελετών και των δεκάδων βιβλίων του που αναφέρονται σε θέματα παιδαγωγικά, λαογραφικά και κυρίως Τοπικής ιστορίας.

Τον κο Νίκο Βαράκη, από τους πιο γνωστούς και πολύ αγαπητούς παιδιατρους του Ρεθύμνου ο οποίος μας χάρισε και πριν από λίγο καιρό ένα υπέροχο βιβλίο το «ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!».

Τον κο Γιάννη Ζαχαριουδάκη, ιδιοκτήτη του Βιβλιοσκόπιου και εμπνευστή του διαγωνισμού μας.

Ευχαριστούμε την κα Ελίνα Διαμάντη, ψυχολόγο στο Παιδιατρικό Ινστιτούτο Ρεθύμνου, για την ενδιαφέρουσα και περιεκτική ομιλία της για την αξία των παραμυθιών στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ευχαριστούμε την Χαρά Παππά, την Βάσω Σταυρακάκη, την Δήμητρα Φαιτού και την Κορίνα Χατζηδάκη από την θεατρική ομάδα Νέων Ρεθύμνου για την άψογη παρουσίαση των παραμυθιών μας.

Ευχαριστούμε φυσικά όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας χθες το απόγευμα.

Τέλος, θα θέλαμε να πούμε σε όσους δεν βραβεύτηκαν να μην απογοητευτούν. Υπήρχαν πολλά αξιόλογα παραμύθια αλλά μόνο 3 βραβεία! Άλλωστε η χαρά της δημιουργίας και της συμμετοχής είναι υπεράνω βραβείων και διακρίσεων.

Η επόμενη μας συνάντηση θα είναι για να γιορτάσουμε την έντυπη πλέον μορφή των 3 μας παραμυθιών. Διότι όπως είπαμε, τα τρία βραβευμένα παραμύθια θα εκδοθούν σε ένα βιβλίο από το Βιβλιοσκόπιο. Κι ελπίζουμε οι συνθήκες να μας βοηθήσουν ώστε να μπορέσουμε σύντομα να διοργανώσουμε τον 2ο λογοτεχνικό διαγωνισμό κι όλοι εσείς να βοηθήσετε με τη δική σας συμμετοχή ώστε να εδραιωθεί ως ένα επαναλαμβανόμενο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός.

Βιβλιοπωλείο Βιβλιοσκόπιο