ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Συντροφιά με παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, με αφορμή τα Χριστούγεννα 2019, πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια για παιδιά από 5-7 και 8-11 ετών.

• Η πρώτη δράση με παιδιά ηλικίας από 5-7 ετών, αφορούσε το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Φρικαντέλλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”. Ξεκινήσαμε με παιχνίδι γνωριμίας. Τα παιδιά έγραψαν το όνομά τους, σε μία μπάλα Χριστουγέννων. Έκαναν κύκλο, και το κάθε ένα έλεγε το όνομά του, κρατώντας έναν τάρανδο που τον έδινε στο επόμενο παιδί, με σκοπό να γνωριστούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν το κουκλοθέατρο Φρικαντέλλα.

Έπειτα, έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες. Στο τέλος, παίξαμε όλοι μαζί ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι και φεύγοντας κόλλησαν τις Χριστουγεννιάτικες μπάλες με τα ονόματά τους στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και το στόλισαν.

• Η δεύτερη δράση για παιδιά ηλικίας από 8-11 ετών, αφορούσε το παραμύθι “Ένα δέντρο μια φορά” του Ευγένιου Τριβιζά. Ξεκινήσαμε, γράφοντας τα παιδιά τα ονόματά τους σε αστέρια και παίξαμε ένα παιχνίδι γνωριμίας, πετώντας το μπαλόνι κάθε φορά και λέγοντας το όνομά του κάθε παιδί. Στην συνέχεια, παρακολούθησαν το συγκινητικό παραμύθι ” Ένα δέντρο μια φορά”, σε ταινία μικρού μήκους. Έπειτα, κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες (3D) και παίξαμε ένα παιχνίδι. Στο τέλος, όλοι μαζί χορέψαμε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς. Πριν φύγουν, τα παιδιά στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα αστέρια που είχαν πάνω τα ονόματά τους.

Σε όλα τα παιδιά δόθηκε ένα γράμμα του Αϊ Βασίλη για να το γράψουν στο σπίτι και να το φέρουν, όταν έρθουν στην βιβλιοθήκη, για να το ρίξουν στο γραμματοκιβώτιό του.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης ευχαριστούμε θερμά τις φοιτήτριες Ιωάννα Κουνάλη, Σπυριδούλα Κουτσούφη και Φλώρα Μωραΐτη που σχεδίασαν οργάνωσαν και πραγματοποιήσαν τις παραπάνω δράσεις.