ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Tα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου, του Κρητός στην ενορία Αρμένων

Το πρωί του Σαββάτου, 9ης Σεπτεμβρίου 2023, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τα Ιερά Εγκαίνια και ακολούθως την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου, του Κρητός, της Οικογένειας Γεωργίου Μαραγκουδάκη, στην Ενορία Αρμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Στα Ιερά Εγκαίνια και τη Θεία Λειτουργία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, παρέστη πλήθος κόσμου. Μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης Ταξίαρχος Εμμανουήλ Παπαδάκης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας του τόπου μας. Παρέστησαν επίσης συμπροσευχόμενοι ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Στέφανος Ρήνος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυόβουνου, μαζί με τον Ιερομόναχο π. Αντώνιο.

Επίσης, στα Ιερά Εγκαίνια προσήλθε και παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, με την ευχή του οποίου, ως Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κτίσθηκε ο εν λόγω Ιερός Ναός και τελέσθηκαν προ ετών τα Θυρανοίξιά του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος υποδέχθηκε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο και τον ευχαρίστησε για τα Ιερά Εγκαίνια που τέλεσε και τα οποία αποτελούν έναν επιπλέον σύνδεσμο μεταξύ της Κρήτης και της Ζακύνθου, καθώς ο Ναός αυτός αφιερώθηκε σε έναν Κρητικό Άγιο, τον Όσιο Ιωσήφ τον Ηγιασμένο, τον Σαμάκο, του οποίου το άφθαρτο λείψανο επαναπαύεται στη νήσο της Ζακύνθου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Ιωσήφ και στους ισχυρούς δεσμούς των νήσων Κρήτης και Ζακύνθου, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την χαρά αυτή της τελέσεως των Ιερών Εγκαινίων και συνεχάρη θερμά την Οικογένεια του κ. Γεωργίου Μαραγκουδάκη για την πίστη και την ευσέβειά τους.

Συγκινητική προσφώνηση απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, αναφερόμενος στο ιστορικό της ανεγέρσεως του εν λόγω Ιερού Ναού, επαινώντας την Οικογένεια του κ. Μαραγκουδάκη και εκφράζοντας την χαρά του για την εκπλήρωση, με την τέλεση των Ιερών Εγκαινίων, ενός τάματος από πλευράς τους.

Μετά τις Ιερές Ακολουθίες, από την Οικογένεια Μαραγκουδάκη προσφέρθηκε πλούσια εόρτια τράπεζα προς όλους τους προσκυνητές.