ΟΣΕ: Τα εξώδικα στους υπαλλήλους και οι φωνές για ελλιπή ασφάλεια


Σύμφωνα με το OPEN ο ΟΣΕ αρνούνταν τις συζητήσεις με τους υπαλλήλους που επεσήμαναν τις ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας και απαντούσε με εξώδικα στα σωματεία.

Βαθιά πρέπει να φτάσει η έρευνα των αρχών για το πώς οδηγηθήκαμε στην τραγωδία των Τεμπών με τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων

Το φως της δημοσιότητας, όσο περνούν οι μέρες, βλέπουν σοκαριστικές αποκαλύψεις με μια από αυτές να φιλοξενείται στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο σταθμός, η εργοδοσία του ΟΣΕ αρνούνταν τις συζητήσεις με τους υπαλλήλους που επεσήμαναν τις ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας και απαντούσε με εξώδικα στα σωματεία.

Ειδικότερα, ένα από τα σωματεία που ανήκουν στην ομοσπονδία του ΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που αποτελείται από τους οδηγούς, είχε στείλει εξώδικα αναφέροντας τα προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και στις 31 Οκτωβρίου του 2022.

Το εξώδικο γράφει μεταξύ άλλων: «Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα, etcs και της ασφάλειας του δικτύου η οποία έχει καταστεί εδώ και χρόνια προβληματική».

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Γιάννη Καρούζο, σε αυτά τα αιτήματα, ο ΟΣΕ απάντησε με εξώδικα στους εργαζόμενους αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και ότι θα υποστούν τις συνέπειες.