ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Tα παιδιά του Κ.Δ.ΑΠ. ΑμεΑ Ρεθύμνου συνάντησαν τους σούπερ ήρωες!

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, η ομάδα εφήβων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου, “Μαζί Μπορούμε”, του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου στα πλαίσια των εξωτερικών της δράσεων, είχε τη χαρά να επισκεφτεί τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές και εκπλήξεις τα παιδιά πέρασαν ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα σε ένα από τα προγράμματα των Εικαστικών εργαστηρίων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Εκεί, με τη βοήθεια της κας Τρούλη Σοφίας, υπεύθυνη μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων, η ομάδα συνάντησε super ήρωες όπως ο Batman, ο Spiderman και η Wonder Woman και ανακάλυψε τι αλήθεια κάνουν, όταν δεν σώζουν τον κόσμο. Δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά, να σχεδιάσουν τον δικό τους ήρωα, με δυνάμεις και στοιχεία που επέλεξαν οι ίδιοι, αλλά και το πιο σημαντικό, δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον super ήρωα που κρύβεται μέσα στον καθένα μας.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Τρούλη Σοφία, για την αγάπη και την ευαισθησία με την οποία προσέγγισε τα παιδιά μας , όπως επίσης και για την ενέργεια και την χαρά τις οποίες μετέδωσε σε όλους μας! Ευχαριστούμε επίσης τον κο Χριστίδη, υπεύθυνου εκπαιδευτικού τομέα, την κα Κωνσταντίνα Λεμπιδάκη υπεύθυνη του χώρου, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης για την φιλοξενία και την δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα!

Οι εξωτερικές μας δράσεις συνεχίζονται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου και η ομάδα των εφήβων μας, μεγαλώνει! Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου , επενδύει με νέες ιδέες στους εφήβους και την ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό με δράσεις ανοιχτές προς την πόλη μας, και συνεργασίες με φορείς και επιχειρήσεις που επισκεπτόμαστε με σκοπό είτε να συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα , είτε να πάρουμε μέρος στην διαδικασία παραγωγής αγαθών, προωθώντας μια ήπια και καλά δομημένη εκπαίδευση προεπαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Εξωτερικά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη πραγματοποιούνται από τους επαγγελματίες της δομής σε εβδομαδιαία βάση! Οι έφηβοι γενικεύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, μέσα από βιωματικές εμπειρίες αναπτύσσουν νέες και όλα αυτά μέσα σε ένα θετικό και ενισχυτικό κλίμα!