ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα «Πλουμιστά παραμύθια» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Μια ξεχωριστή δράση για του μικρούς αναγνώστες, με  τίτλο «Πλουμιστά παραμύθια – ιστορίες της βροχής» πραγματοποιήθηκε στην Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου.

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στις ιστορίες της βροχής, τιμής ένεκεν στο φθινόπωρο και τα πρωτοβρόχια του! Αντλήσαμε υλικό από την ελληνική μυθολογία, τη νεότερη προφορική παράδοση, αλλά και την επώνυμη λογοτεχνία.

Από τα πιθάρια των Πλουμιστών Παραμυθιών ψάξαμε και βγάλαμε σχετικές ιστορίες, που να λένε για βροχή. Μικροί και μεγάλοι, είτε καθισμένοι- από τις θέσεις τους, είτε όρθιοι- στη «σκηνή» έλαβαν ρόλους και συμμετείχαν με επιτόπια δραματοποίηση και άμεση διάδραση στα όσα η αφηγήτρια ιστορούσε. Τα ηχοτοπία του μουσικού συνόδευαν τις ιστορίες και μας ταξίδεψαν στους μακρινούς εκείνους τόπους του παραμυθιού, όπου όλα μπορούν να συμβούν – ακόμα κι ένα μικρό σύννεφο να ερωτευτεί μια περιβολάρισσα και να βρέξει τον έρωτά του για να τη σώσει!

Η παράσταση ολοκληρώθηκε από ένα εικαστικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά: κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του φανταστικό σύννεφο και τη μαγική βροχή που ρίχνει! Ραντεβού την επόμενη φορά, με καινούργια θεματική!

Ευχαριστούμε θερμά την καλλιτεχνική ομάδα «Πλουμιστά Παραμύθια» την Ευαγγελία Ορφανουδάκη και Αλέκο Φανουράκη, για την επιμέλεια και υπέροχη αφήγηση και την μουσική επένδυση της παράστασης αντίστοιχα.

Τα «Πλουμιστά Παραμύθια» είναι μία καλλιτεχνική ομάδα αποτελούμενη από μία αφηγήτρια και έναν κάθε φορά μουσικό επί σκηνής. Μαζί επιμελούνται και παρουσιάζουν μουσικοαφηγηματικες παραστάσεις, με διαφορετική και στοχευμένη κάθε φορά θεματική.

 Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου