ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα Σακτούρια τίμησαν την 75η επέτειο του ολοκαυτώματος από τους Ναζί

Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταρακη, του περιφεριακου συμβούλου Νίκου Κακογιαννακη, του μέλους της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα Μανώλη Αυγενάκη, του Αντιδημαρχου Αγίου Βασιλείου Αντώνη Τσουρδαλακη, του πολιτευτή της ΝΔ Γεωργίου Σχοινα, υποψηφιων περιφεριακων, δημοτικών συμβούλων και με την παρουσία των κατοίκων των Σακτουρίων.

Στην ομιλία του για το ιστορικό της επετείου του ολοκαυτώματος των Σακτουριων, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Σακτουριανων Εθνομαρτυρων», Γιάννης Νεκταριος Χαραλαμπακης, ανέφερε οτι:

«Η σημερινή μέρα είναι από κεινες που πρέπει να παραμείνουν βαθιά χαραγμενες στην μνήμη μας και η συνείδηση μας έχει χρέος να μας οδηγεί να βρισκόμαστε κάθε χρόνο εκεί με την ψυχή μας και να τιμούμε εκείνους που υψωθηκαν πάνω από τον εαυτό τους, αρνήθηκαν τα εφήμερα και έγιναν μάρτυρες της ελευθερίας.

Ας κάνουμε λοιπόν λογο γι αυτούς τους καθημερινούς απλούς ανθρώπους που διακρίθηκαν όχι μόνο για τον ηρωισμό τους αλλά για την μεγαλοψυχία τους, την ανθρωπιά τους την έννοια και αγαπη τους για τον τόπο.

Για ανθρώπους με όραμα
Για ανθρώπους αγνούς με ιδανικά
Για ανθρώπους με μεγαλείο ψυχής
Για πατριώτες που ξεχείλιζαν από άσβεστη αγάπη για την πατρίδα τους
Για Έλληνες που δεν δείλιασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους για την απελευθέρωση από τα ξένα δεσμά.
Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι που ως Έλληνες, ως Κρητικοί,αλλά και κάτοικοι αυτού του χωριού, ελκουμε την καταγωγή μας από αυτούς.
Είναι χρέος να φανούμε αντάξιοι και να γίνουμε συνεχιστές τους, ακολουθώντας το λαμπρό παράδειγμά τους, που δίκαια κατέκτησαν μια θέση στην καρδιά μας και με την πράξη τους κρατούν ασίγαστο να καίει το φιτίλι στο λυχνάρι της μνήμης μας».