ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τα σενάρια για το νέο υπουργικό συμβούλιο

υπουργικό συμβούλιοΑμετακίνητοι από το κυβερνητικό σχήμα φέρονται να είναι ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο Γιώργος Σταθάκης.

Επίσης, το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου ακούγεται τόσο για το Εργασίας, όσο και για το Δημόσιας Διοίκησης.

Άγνωστο παραμένει αν θα παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο υπουργείο Οικονομικών της οικονομίας ή κάπου αλλού, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να αναλάβει χαρτοφυλάκιο και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σε περίπτωση που δεν δεχτεί να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιώργος Χουλιαράκης, υπηρεσιακός υπουργός σήμερα και υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Για το υπουργείο Οικονομίας δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης αλλά και οι αναπληρωτές υπουργοί Δ. Μάρδας και Γ. Αλεξιάδης. Στο υπουργείο Άμυνας μάλλον θα μείνει ο Πάνος Καμμένος ενώ αρκετά ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Βουλής.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Πάνου Κουρουμπλή. Τέλος, δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή και κάποιων εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων στο νέο υπουργικό σχήμα, ενώ το όνομα του κ. Γιάννη Μουζάλα ακούγεται ακόμα για το Μεταναστευτικής πολιτικής.

Από τους ΑΝΕΛ αναμένεται να συμμετέχουν εκτός του Π. Καμμένου η Έλενα Κουντουρά καθώς και η Μ. Κόλλια- Τσαρουχά.