ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα Σωματεία των Αστυνομικών τίμησαν τη Μάχη της Κρήτης στη Σχολή Αστυφυλάκων Ρεθύμνου

Τα σωματεία των εν ενεργεία Αστυνομικών τίμησαν την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Στη μνήμη των πεσόντων στεφάνι κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Καρακούδης  εκπροσωπώντας συνάμα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) ως Γ Αντιπρόεδρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Καλομοίρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου Ανδρέας Γύπαρης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανακτσίδης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Κατά την άφιξη των Επισήμων στον Ι.Μ.Ν., τιμές απέδωσε Τιμητικό Άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας, συνοδευόμενο από την Σημαία της Σχολής Αξιωματικών και την Μπάντα της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, οι Αρχές μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου (Σχολής Αστυφυλάκων), όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο του Τμήματος, στη μνήμη των πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Ημερήσια Διαταγή, το Προσκλητήριο των πεσόντων, την Κατάθεση Στεφάνων και την Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδος και των Συμμαχικών της Δυνάμεων.

Τα σωματεία των Αστυνομικών συγχαίρουν τον Διοικητή του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου Α/Δ΄ Γερμανάκη Σπυρίδων καθώς και όλο το προσωπικό του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για την άψογη οργάνωση της σεμνής αυτής τελετής εις μνήμη των προγόνων μας.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ