ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων στο Ρέθυμνο

Την Δευτέρα 6η Ιανουαρίου 2020, ανήμερα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, παρόντωντου Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, των τοπικών Αρχών και πολλών πιστών, οι οποίοι συμμετείχαν με κατάνυξη στις ιερές ακολουθίες.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν εφέτος την πραγματοποίηση της καθιερωμένης επίσημης λιτανευτικής πομπής προς το Ενετικό Λιμάνι. Παρά ταύτα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαο Νικηφόρο, μετέβη στο Λιμάνι για την ρίψη του Σταυρού και τον Αγιασμό των υδάτων.

Μερικοί τολμηροί νέοι στα παγωμένα και τρικυμιώδη νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του. Στο νεαρό Χρήστο από την Κέρκυρα, ο οποίος ανέσυρε πρώτος το Σταυρό, ο Επίσκοπός μας προσέφερε χρυστό επιστήθιο Σταυρό, ευγενική χορηγία της Ενορίας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Μετά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ο Επίσκοπός μας και οι Αρχές του τόπου μετέβησαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λιμενικού Σώματος.