ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα θυρανοίξια  του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας της ενορίας Μισιρίων

Κατά την εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκαν, το απόγευμα της Παρασκευής, 12ης Μαΐου 2023, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο τα Θυρανοίξια του -ευρισκομένου κάτωθεν του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων Ρεθύμνης- Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας των Θυρανοιξίων, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Προδρόμου.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Προϊστάμενος της Ενορίας Μισιρίων, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Φλουρής, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο με θερμούς λόγους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου της Ενορίας επ’ ονόματι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας και αναφερόμενος εκτενώς στον βίο της Αγίας και στα παραδείγματά της στο σύγχρονο άνθρωπο. Ο π. Νικόλαος, σε ανάμνηση των Θυρανοιξίων, προσέφερε στο Σεβασμιώτατο Επιγονάτιο με την ιερή μορφή της Αγίας Γλυκερίας.

Στην αντιφώνησή του, ο Επίσκοπός μας εξέφρασε τη χαρά του για τα Θυρανοίξια του νέου αυτού Παρεκκλησίου της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων, στο οποίο θα τελούνται οι καθημερινές ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες στις μνήμες των Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και στην ανδρεία της Αγίας Γλυκερίας και ανακοίνωσε ότι τα Ιερά Εγκαίνια του Παρεκκλησίου της θα τελεσθούν την Κυριακή, 2α Ιουλίου 2023, ημέρα της Εορτής της Συνάξεως πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων, καθώς στο Παρεκκλήσιο τούτο θα τιμάται, μαζί με τη μνήμη της Αγίας Γλυκερίας, και η Σύναξη αυτή.

Επίσης, με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου, απηύθυνε λόγους επιστηρικτικούς ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Μαμαλούγκος, Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αυτές τις ημέρες παρεπιδημεί στην Ιερά Μητρόπολή μας.