ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ταξιδεύοντας στη χώρα του Πέρα – Βρέχει!»: Ένα παιδικό βιβλίο για τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση

Υπάρχει κάπου στον πλανήτη µια πολύ µικρή χώρα που το όνοµα της είναι Πέρα – Βρέχει, γιατί πράγµατι κάθε µέρα βρέχει και κάτι διαφορετικό. Σε αυτή τη χώρα µένει και η µικρή Σαµίρα, η οποία, από ένα τυχαίο γεγονός, όπως άλλωστε συµβαίνει συνήθως, θα βρεθεί στη χώρα της Φαρµακογλώσσας.

Εκεί κατοικούν µεγάλες µπλε γλώσσες που κόκαλα δεν έχουν, όµως κόκαλα τσακίζουν, γι’ αυτό η Σαµίρα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική! Η Σαµίρα σύντοµα θα µάθει πως δεν είναι µόνη σε αυτή τη χώρα και πως ο Κλέφτης Αλεπουδέλης, που κλέβει τις πιο όµορφες λέξεις, ίσως µπορεί να τη βοηθήσει.

Θα καταφέρουν άραγε να γλιτώσουν απ’ τη Φαρµακογλώσσα; Θα µπορέσουν να δώσουν στον Καπετάνιο του Μελανού Κήτους αυτό που ζητάει για να τους βοηθήσει; Η περιπέτεια ξεκινάει, τολµάς να βουτήξεις µέσα της;

Ο µικρός αναγνώστης, µέσα σε έναν φαντασιακό κόσµο γεµάτο περιπέτεια κι αγωνία, γνωρίζει τις δυσκολίες που καλείται να αντιµετωπίσει η Σαµίρα σε ένα νέο περιβάλλον εξαιτίας µιας αναγκαστικής φυγής-µετανάστευσης. Βιώνει τη δύναµη της αγάπης µέσα από τις πιο όµορφες λέξεις που κλέβει ο Κλέφτης Αλεπουδέλης και ελπίζει να βρει και ο ίδιος την πιο γλυκιά χώρα, µε εισιτήριο τον καρπό ενός βιβλίου που ανθίζει ακόµη και στις πιο σκοτεινές εποχές!

ΣυγγραφέαςΆννα Χατζηδημητρίου
ΕικονογράφησηΖαχαρούλα Καρακωνσταντή
Σελίδες28
Διαστάσεις16×23 cm
Εκδοτικός ΟίκοςΕκδόσεις iWrite
ISBN978-960-627-487-9
Βάρος0.5 kg

Η Άννα Θεοδώρα Χατζηδηµητρίου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, ενώ έχει επιλέξει να ζει σε µέρη όπου υπάρχει ήλιος και θάλασσα, καθώς έτσι νιώθει ότι έχει πάντα το καλοκαίρι στην τσέπη της. Εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών και συχνά τρέχει να προλάβει τα µεγάλα “γιατί” των µικρών µαθητών. Το παραµύθι µε τίτλο «Ταξιδεύοντας στη χώρα του Πέρα – Βρέχει!» αποτελεί το πρώτο ολοκληρωµένο συγγραφικό της έργο.

Η Ζαχαρούλα Καρακωνσταντή γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, όπου ζει και εργάζεται.Είναι απόφοιτη της Σχολής Εικαστικών και Εφαρµοσµένων Τεχνών του Πανεπιστηµίου Δ. Μακεδονίας. Το 2021 µε το συνεργατικό video animation ‘’BLOT’’ επιλέχθηκε στους finalist, ανάµεσα σε διεθνείς συµµετοχές, στο 14ο IONIAN UNIVERSITY VISUAL & SOUND FESTIVAL και στο ICONA Ionian contemporary animation Festival ενώ έργα της έχουν πλέον βρει το σπίτι τους σε διάφορα µέρη του κόσµου.