ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τελετή μνήμης και τιμής της 198ης επετείου του ολοκαυτώματος του Σπηλαίου Μελιδονίου

Κατόπιν της αναβολής που δόθηκε στις τελευταίες εκδηλώσεις του εορταστικού προγράμματος «Ταλλαία 2021 – ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ», η τελετή μνήμης και τιμής της 198ης επετείου του ολοκαυτώματος του Σπηλαίου Μελιδονίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μυλοποτάμου δια του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς «Ο Αυλοπόταμος», η Κοινότητα Μελιδονίου, η Ενορία Μελιδονίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου και ο Α.Ο. ΤΑΛΩΣ Μελιδονίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

11:30 Προσέλευση Επισήμων.

12:00 Επιμνημόσυνη Δέηση.

12:10 Κατάθεση Στεφάνων.

12:20 Χαιρετισμοί:  από τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο, τον Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Φώτη Σωπασουδάκη και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιδονίου κ. Ιωάννα Κυρμιζάκη.

12:30 Ομιλία για το Ολοκαύτωμα του Μελιδονίου από την εκπαιδευτικό κ. Στυλιανή Ψωμά, φιλόλογο Εσπερινού Γ.Ε.Λ Μελιδονίου.

12:40 Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Βουβός χορός από συγκρότημα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Τ’ ΑΟΡΙ» Αξού.

12:45 Εθνικός Ύμνος – Λήξη τελετής

• Θα ακολουθήσει  κέρασμα – καφές έξω από το Γεροντόσπηλιο Μελιδονίου.

• Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid – 19.

ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΤΑΛΛΑΙΑ 21»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αναβλήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο λόγω έξαρσης της πανδημίας θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25, ΣΑΒΒΑΤΟ 26 & ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022/ ΣΤΕΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ : 8:30μμ Θεατρική Παράσταση «Το Σπήλαιο του Μελιδονίου» του Ελευθέριου Δαφέρμου σε διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Ξενικάκη από την Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΩΝ

  • ΩΡΑ: 5μμ Έκθεση έργων διαγωνισμού ζωγραφικής μαθητών Δήμου Μυλοποτάμου «Με αφορμή το ‘21» / Απονομή βραβείων διαγωνισμού ζωγραφικής μαθητών Δήμου Μυλοποτάμου «Με αφορμή το ‘21» & Παγκρήτιου Διαγωνισμού Μαντινάδας «Διακόσια Χρόνια Ελλάδα» / Προβολή Ντοκιμαντέρ «Μνήμες Τουρκοκρατίας»  Παραγωγή: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ» – Δημιουργία : ΚΟΙΝΣΕΠ ΡΟΔΑΚΑΣ.